Henrike’s Spruitjes Kook Tip

  • Spruitjes koken zonder dat ze bitter worden! Lees dit even!!!:

  • Spruitjes koken:
    Vaak hoor ik dat spruitje zo bitter smaken.
    Tegenwoordig is die bittere smaak al lang niet zo erg meer als vroeger, maar het gaar koken van spruitjes vergt nou eenmaal wel even tijd. En daarme vergroot je het risico op bittere spruitejs.
    Dat hoeft helemaal niet!
    Hoe doe ik dat dan?
  • Zet de spruitjes met een klein beetje water op hoog vuur en breng snel aan de kook.
  • Laat circa 5-7 minuten op hoog vuur koken en zat dan het vuur uit.
  • Laat de spruitjes in dit kookvocht staan gedurende 5-10 minuten.
  • Giet ze daarna pas af en dien ze op zoals jij wilt.

    Hoe ik dit weet?
    Puur doordat ik een keer per ongeluk het vuur had uitgedraaid i.p.v. zachter gezet.
    Toen ik na 10 minuten ging kijken of ze gaar waren, zag ik dat ze helemaal niet meer kookten…
    Tegelijkertijd viel me op dat de kleur echter wel overeen kwam met gare spruitjes.
    Dus heb ik er 1 uit de pan geprikt en geproefd en ik stond versteld: gaar maar zoveel lekkerder!!!!

    De clou van spruitjes koken is dus dat spruitjes, nadat de kook er eenmaal overheen geweest is, nagaren!
    Resultaat: de spruitjes smaken heerlijk zacht en romig.
    Bovendien voorkom je dat vitamines onnodigverloren gaan.

    Eet smakelijk!!!

    Overigens kun je deze techniek voor alle groentes toepassen!

  • 3 Reacties

    1. voor je tip. Meegenomen omdat ik gek ben op spruitjes.

      Christel

    2. Dat van die kummel wist ik nog niet en ik ga het zeker proberen. Zelf doe ik altij een scheutje azijn in de pan, dat scheelt ook een stuk.
      Groeten van Martha

    3. riakooktgraag

      6 februari 2005 at 19:20

      en als je er een beetje kummel bij gooit stinkt het ook niet zo (tip van mijn oma)en het werk echt.groetjes ria

    Geef een reactie