tussenstand

nou mensen we zijn over de helft ( ik ook lichamelijk , geestelijk zal ik er nooit komen )  maar 

voordat we gaan beginnen , leest u even dit 2019! 

ik wacht even ………….

ja zijn we zover ?  mooi 

dus hoe staat er nu voor , wat is er over van al die trends ,  

ik als horeca en kroegtijgert heeft extra gratis onderzoek gedaan voor u ,  ok het is natuurlijk niet objectief aangezien het onderzoek is gedaan in en om het mooie stadje Hoorn ( NH ) 

lets go!

”  vermenteren”

ok , we zouden massaal met zijn allen dus groenten en fruit gaan vermenteren  ,

zeg eens eerlijk , wie van jullie?

op mijn ronde onder vage kennissen  ( ik heb heus wel 3 facebook vrienden ! )  doet werkelijk niemand dat 

waarom ? nou  in de bio winkel koop je dat gewoon k&k en het is betaalbaar .

ik heb wel een paar mensen die zijn gaan dementeren , maar das heel wat anders

” vega ,shroom it! Mindfoodnes “

ja , iets klopt hier wel , namelijk de vega trend , de rest is gewoon bullshit , grote stads geneuzel van hipsters 

vega is big money  voor horeca , zo hebben wij hier een tent die een rode bieten burger serveert op een zwarte hamburger bunn ( waarom moeten al die broodjes trouwens zwart zijn? ) 

en gebakken haloumi met furikake  , wat ?  ja dat dus 

verder zie ik ook een hoop wat ik ” macrobiotischejeuk soep ”  noem ,  de meest vreemde soepjes van planten die niet eens meer  in de amazone groeien .

shroom it , is hier gelukkig nog een restaurant  die de rode kip heet ( whats in a name )  die champignons op toast met cognacsaus serveert 

” 0/0 % “

we zouden ook aan de 0 % alcohol , dat gebeurt idd , maar niet in westfriesland , sterker nog wij hebben niet zon beste reputatie op het nuttigen van alcohol , het is weer zo,n stads dingetje 

ik zelf werk in 2 kroegen , en als ik op een kneiter drukke avond 2 flesjes opentrek is het veel 

liefmans , is onder de dames wel heel populair , en voor de stevige drinkers is er delerium red en chouffe rood ,  maar dat is dan weer hoog in alcohol 

” hotdogs & burgers “

jammer jammer jammer , i love hotdogs !

maar het gaat niet zo hard als met burgers ,  jaja ons kleine dorp heeft een echt burger restau , buiten de grote ketens om .

hotdogs zijn welgeteld in 2 tenten te krijgen , waarvan 1 denkt dat een blikje unox met wat sla  op een klef puntje een hotdog is , wtf ?  wat dat betreft doet jeroen meus het in belgie beter , maar dan zal ie wel wat aan de bediening en prijs moeten doen , 

jeroen als je dit leest ?  wordt geen 2e jammie oliver 

wat hadden we voor de rest nog , oh ja  street food 

daar kan ik kort over zijn , in nederland denken we dat foodtrucks streetfood zijn , ze staan idd op straat , 

street food zal er in nederland nooit komen gewoon omdat de voedsel en waren dat niet toestaat.

een kraam met loempia noem ik geen street food ,  een oud olie vat met daarop een rek met gegrilde mais wel 

het jaar is nog niet om , dus we gaan het zien en waarschijnlijk komt er nog een na evaluatie ( zei ik dat echt ? , damn ) 

maar goed 

gelukkig is het bijna kerst ,  heeft u daar al over nagedacht?