2017-01-gesmoorde-mosselen-800x450

Ja ! het seizoen is weer begonnen.

en zoals een aantal kenners al opmerkten , huhh nu al?

juist nu al, idd erg vroeg want meestal is het juli , maar de hangcultuur mosselen zijn al lekker groot ( de opwarming van de aarde brengt heus wel iets goeds met zich mee ) dus kunnen we weer volop genieten.

toch is het voor een hoop mensen nog een dingetje, wat eigenlijk nergens voor nodig is.

lees even dit stukje over vooroordelen over mosselen ( leesbril alarm ! )

het is dus tegenwoordig een peuleschil , en vaak kan het in 20 minuten op tafel .

en alles is mogelijk , stomen ,roerbakken, grillen , frituren etc.

probeer bijvoorbeeld is dit lekkere broodje  of  traditioneel .

uit de gril of uit  andere landen 

maar ja , wie mijn recepten een beetje kent weet dat ik gek ben sausjes , en laten mosselen zich nou prima lenen om ergens lekker in te dippen!

en natuurlijk staat het grote interweb er helemaal vol mee , maar we gaan het wiel natuurlijk niet opnieuw uitvinden als het nederlandse mosselburo ( ja dat bestaat echt ) dat al voor ons heeft gedaan .

en als iemand het kan weten dan zijn zij het wel lijkt me.

166_250_3_1220_0_mosselsausjes_en_dips.jpg-681x1024

mosselsausjes & dips I

166_250_3_1221_0_mosselsausjes_en_dips_ii.jpg

mosselsaus & dips II

zo, genoeg inspiratie dacht ik voor een heerlijke mosselzomer.

en dacht u alles al een keer gehad te hebben als echte die -hard mossel eter.

probeer dan is mossel ijs ,  ijs?   jazeker.

eet smakelijk