mosselen deel zoveel
Ja ! het seizoen is weer begonnen.
en zoals een aantal kenners al opmerkten , huhh nu al?
juist nu al, idd erg vroeg want meestal is het juli , maar de hangcultuur mosselen zijn al lekker groot ( de opwarming van de aarde brengt heus wel iets goeds met zich mee ) dus kunnen we weer volop genieten.
toch is het voor een hoop mensen nog een dingetje, wat eigenlijk nergens voor nodig is.
lees even dit stukje over vooroordelen over mosselen ( leesbril alarm ! )
het is dus tegenwoordig een peuleschil , en vaak kan het in 20 minuten op tafel .
en alles is mogelijk , stomen ,roerbakken, grillen , frituren etc.
probeer bijvoorbeeld is dit lekkere broodje of traditioneel .
uit de gril of uit andere landen
maar ja , wie mijn recepten een beetje kent weet dat ik gek ben sausjes , en laten mosselen zich nou prima lenen om ergens lekker in te dippen!
en natuurlijk staat het grote interweb er helemaal vol mee , maar we gaan het wiel natuurlijk niet opnieuw uitvinden als het nederlandse mosselburo ( ja dat bestaat echt ) dat al voor ons heeft gedaan .
en als iemand het kan weten dan zijn zij het wel lijkt me.
zo, genoeg inspiratie dacht ik voor een heerlijke mosselzomer.
en dacht u alles al een keer gehad te hebben als echte die -hard mossel eter.
probeer dan is mossel ijs , ijs? jazeker.
eet smakelijk