sharing dinner

ja das een mond vol

Sharing dinner; al jaren hip, gezellig  ( al denken sommige daar anders over want de lekkerste dingen worden altijd als eerste eruit gejat )

en de reden dat ik het niet bij recepten zet is  omdat het geen recept is .

het is een IDEE! voordat de sharing dinner politie & alle food puristen mij afschieten , zoals ik het heb uitgevoerd , prefab.

bijna alles dus k&k , uit potjes , zakjes , diepvries etc.  ( u mag nu afhaken )

dat wil zeggen ik heb er dus bijna niks  tot geen reet aan gedaan .

ja natuurlijk kun je alles zelf maken , ja dat is een enorm takke werk .

nee daar had ik geen tijd voor , nee daar had ik ook geen zin in.

tot zover.

ik moest dus binnen een paar uur voor 8 man dit in elkaar flansen , en das niet lastig, questie van een beetje de smaken bij elkaar houden en variatie , het is tenslotte een dinner dus er moet wel van alles inzitten .

1 ding wat bij een sharing dinner wel hoort is dat je 90% met je handen moet kunnen eten ( vergeet de bakjes met citroen water niet , maar vertel er niet bij dat het voor je handen is want dat kan nog wel eens leuke taferelen opleveren )

hoe simpel het ook lijkt , het geeft een enorme afwas aan schaaltjes , bordjes etc. plus ik heb dan een oven , frituur , magno en een grilplaat gebruikt .

het koude gedeelte is het probleem natuurlijk niet , alles op dezelfde tijd warm op tafel wel.

en dat vergt een beetje planning , maar goed een beetje kerstmenu vraagt  het zelfde.

waar gaat het mis ?

sharing dinner gaat mis als je dus precies afpast ,  reken altijd + 2 ( stuks of 1 extra persoon die er dus niet is  )  en nee dat hoeft niet automatisch te betekenen dat je voedsel gaat verspillen , het kan de volgende dag prima als lunch /brunch etc. maar meestal gaat het gewoon op , want wie heeft er nou niet die ene kennis die zich altijd wel wil opofferen voor dat laatste stukje ..

here we go :

koud:

2 quiches , op smaak en kleur , tomaat mozarella  en ham prei  in gelijke stukken en om en om weer gevormd tot 1 mega quiche

witlofsalade met blauwe kaas,  krenten  en honing mosterd dressing  ( per persoon in een schaaltje )

gebraden beenham in plakken , ham van te voren afgrillen  met cocktail dip

groentenschotel met diverse snoeptomaatjes, mini paprika , artisjok harten etc.

 warm:

yakitory sate  k&k diepvries  ( magno , daarna warm houden in een rechaud )

kip drumsticks gemarineerd , ( braadpan , begin tijdig met braden daarna verdelen over goed voorverwarmde schaaltjes )

gepaneerde grote garnalen ( toko diepvries , frituur 3 min. voor opdienen ) naast de sate in het rechaud , met limoen mayonaise  en wasabi/soya dip

mini krieltjes of wedges in de schil met grof zeetzout en tijm  met yoghurt/knoflook dip  ( frituur , na de garnalen )

gegrilde groene asperges omrold met zeeuws spek ( grilpan , asperges even blancheren )

gevulde grote champignons met knoflook boter ( oven )

diverse blus middelen , droge witte wijn,  frisse bieren en een jonge rode wijn ( niet te warm please )

alles niet ingewikkeld , met de handen te eten en snel klaar .

natuurlijk zijn er 1001 mogelijkheden maar ook kun je bijvoorbeeld denken aan thema,s zoals oosters of een land.

wat dacht je van een shared paasbrunch ?  vega  of vis?

het hoeft niet ingewikkeld , maar het kan natuurlijk wel  ( mocht je daar zin en tijd voor hebben :) )