spiesjes

tja ik had dus een feestje , eigenlijk 2 maar over die laatste  ooit meer.. of niet dat kan ook nog

was het leuk? Absoluut niet hoewel de titel duidelijk anders doet vermoeden,

het zat zo , degene die het feestje gaf had een ouderwets retro thema aan zijn hapjes en drankjes gegeven , en ja daar werd ik wel vrolijk van , hoewel de jarige pas 27 werd.

ik dacht nog , best gedurfd wetende / denkende ( daar moet ik maar eens mee stoppen, dat denken dan  ) dat waarschijnlijk het publiek/gasten net zo oud zo niet jonger zouden zijn en met enig dedain op de snacks zouden neerkijken.

 want wie serveert er tegenwoordig nog plakjes komkommer met file er op , glazen met stengels wortel, bleekselderij en paprika met duyvis zakjes dipsaus .

zure haring, prikkers met kaas,koude mini knackworst en een stukje mandarijn er op.

een goede koude droge sherry met een stukje camambert , en de onvermijdelijke rose .

op het eerste gezicht niks mis mee toch?

tot dat het volk binnen kwam druppelen , dat bleek zeker niet jong, ook niet retro maar zo oud dat zelfs tussen kunst & kitch ze zouden weigeren.

zo was daar de  tante die het hele idee natuurlijk “heeeerlijk en fantastisch ” vond en dat ook als een haperende gramofoon  bleef herhalen .

 de opa die rechtstreeks uit Dads army kwam incl. uniform en bijbehorende grappen.

de andere opa die bij binnenkomst al aangaf dat ie wel mee moest omdat ze vrouw anders raar ging doen ( ! ) en dus niet vrijwillig of voor de gezelligheid hier zat etc.

en de eeuwige nerdneef die iedereen probeerde uit te leggen waarom we allemaal van facebook af zouden moeten gaan.

verder was er natuurlijk nog wel wat ander volk , waarvan de helft weer ging lopen zeuren omdat er geen kikkererwten prut was of iets met avocado .

met de sherry , rose en jonge jenever ” wat een lekkere gin is dit zeg ! ”  hadden ze dan weer minder moeite…

 het zou een lange avond  worden.

gelukkig was de rolletjes ronde in volle gang .

ham met asperges uit blik , rookvlees met hardgekookt ei , boterhamworst met augurk en een verrassende , salami ingesmeert met picallily 

opa 1 had inmiddels de jonge jenever ook ontdekt en de grappen gingen van kwaad tot erger .

tante de sherry want de plaat stond stil en probeerde het weinige jonge mannelijk publiek te evenaren op de dansvloer . waardoor opa 2 weer kon benadrukken dat ie niet voor  niets was meegekomen.

niet alleen de toastjes met brie, selleriesalade en komkommersalade kwamen mijn kant op maar ook  de neef  met de vraag  of ik  wist dat facebook een verlengstuk was van alle geheime diensten en opa 1 die met de grap kwam ” wedden dat ik in me oog kan bijten ”  terwijl hij zijn kunst gebit eruit viste .

tijd om te gaan voordat ik een natte zoen van tante kreeg , 

misschien dat alle familieleden ook bij mij een niet zon feest van herkenning opriepen…