Bah!

koken is net photoshop, timing en laagjes bouwen..

9 maanden

Gekookte-zeeuwse-mosselen-met-avocado-yoghurt-dip

 er is iets wat belgen en zeeuwen wel weten maar schijnbaar de rest van nederland niet.

het is zelfs zo erg dat er een speciaal spotje voor gemaakt is.

u ziet, heel hip en trendy met die hipsters en vooral heel erg snel , en lekker , althans dat moet nog blijken .

 maar goed wat het filmpje dus niet laat zien , is dat deel wat niemand dus ( behalve dus de belgen en de zeeuwen ) weet .

snapt u het nog?

Nou  het gaat er dus om dat er 9 maanden per jaar mosselen zijn en 3 niet , ipv 3 maanden wel en 9 niet zoals dus zoveel mensen denken . Maar dat laat dat filmpje dus helemaal niet zien.

mosselen zijn er dus in alle SEIZOENEN met een R en dus niet maanden.

Ergo  wij ( niet ik , ik ben halve zeeuw, geen zool )  eten  dus te kort mosselen  slechts 1 a 2 keer per jaar.

zomers op een terras en in september ( geen idee waarom dat is maar het zei zo )

En dat doen de belgen & zeeuwen dus ff anders, en terecht!

want ze zijn zo lekker en makkelijk,en veelzijdig en dan niet alleen met frietjes al blijft dat natuurlijk wel de golden combi.

 het grote interweb staat er vol mee.

zo vol dat ik niet eens een receptje ga tikken maar hier  vindt je genoeg ideeen voor ff anders dan andere mossels.

er zijn trouwens Belgische chefs die vinden dat mensen die wortel meekoken met de mosselen zelf in een grote pot kokend wortel water zouden moeten verdwijnen ,

ik ben er dus voor de zekerheid maar mee gestopt….

2 Reacties

  1. Het is maar dat de rest van Nederland het nu ook weet. Moest hartelijk lachen om je stukje al is het ook wel een beetje droevig. Deze volbloed zeeuwse in het buitenland sleept dus zeeuwse mosselen in het zuur mee in de koffer. En iedere potentiële bezoeker krijgt en lijstje met oa mosselen op de vraag ; Is er iets wat ik voor je mee kan nemen? Groet C

Geef een reactie