694

als je af en toe , regelmatig, vaak  het interweb afstruint naar foodnews  kom je ook vaak dingen tegen waarvan je denkt ” ben ik nou de enige normale persoon op aarde “

ok ik geef toe , ten tijde dat ik dit typ heb ik een redelijk ochtend humeur, en waarschijnlijk ga ik nog wat mensen tegen me in het harnas jagen , so be it ,

wat u hierboven ziet is een kaars , das niet zo vreemd , maar A1 is een heel bekende sauzen fabricant , marinades etc.

dus wat hadden de mannen bedacht voor vaderdag , we maken een geur kaars in de smaken hamburger, vlees en bbq…..

waarom zou je een kaars aansteken waar je honger van krijgt om vervolgens niks in huis te hebben behalve een boterham met pindakaas..  ben ik nou gestoord?

het goede nieuws , hij is alleen verkrijgbaar in amerika,

694

als je niet beter zou weten zou je denken dat dit een heerlijke biefstuk is met garnituur ,  helaas althans op het eerste gezicht

is dit de eerste vega biefstuk ter wereld , uitgevonden in Nederland en schijnbaar een hit in engeland ( waarom daar de introductie en niet hier? )

voor de ene vaste lezer  die wel eens meekijkt weet dat ik nog wel wat heb met biefstuk 

begrijp me niet verkeerd , iedereen snapt dat we minder vlees moeten eten punt., 2 ik ben niet zon azijn pisser die bij voorbaat al roept ” heb je het zelf wel eens gegeten ”  en ” dat lijkt me goor ” zonder te proeven  , wat toch regelmatig als commentaar  op smul tevoorschijn komt ( als de site eens naar behoren werkt )

ik zelf noemen ze een flexi nogwat , niet omdat het moet maar omdat ik gewoon af en toe zin heb in vis .

maar nu komt de maar , nou eigenlijk een paar maren.

waarom willen vega,s altijd dat de vervangers er uitzien,smaken, ruiken  als het origineel ? ja ja dat dieren aspect snap ik wel , maar als die biefstuk nou er uit zag als wat het eigenlijk is gemodificeerde soya met smaakstoffen en andere geperste pulp , maar wel de smaak , was het dan anders? koop je het dan niet?

het “bloed ” ja echt waar er komt bloed uit de biefstuk , is gemaakt van bietensap … stel je eens voor  bloedworst gemaakt van bietensap , niet dat vega,s dat eten natuurlijk , maar goed .  ik ben geen chemicus , maar voordat je bietensap naar gebakken bloed kan laten smaken moet je toch redelijk ver weg zijn.

wat me ook nog opviel in het artikel ( food Sherlock hier ) ” het maakt niet uit hoe lang ie in de pan ligt ”

huhhh ?  nee 5 minute was prima, maar 25 minuten ook … ben ik nou zo slim of jullie nou zo dom .

zodra het bij de appie ligt ga ik het proeven, natuurlijk , blind zelfs , ik heb al een test case opgesteld .

maar , ja er is nog een maar .

stel , stel dat de vega industrie de code van de holly grail van het nederlandse vlees heeft weten te kraken , de biefstuk , het dna ontrafeld , alle geheimen opgelost ( dit wordt een nieuwe dan brown )  wat dan?

krijgen we een kreeft die geen kreeft is maar geprint in een 3d foodprinter die smaakt en kraakt als een kreeft maar dan van soya ?

nep lam en bambi vlees omdat het zo schattig is , in de vorm van een bitterbal

ik bedenk me net of ze dat ook zouden flikken met oesters , en nee ik wil bij god niet weten hoe ze dat zouden namaken , en zeker niet wat er in zit…