framboos

 

Ooh oh wat waren er deze keer eens geen dieren in het nieuws, geen knalkippen met fibroniel eitjes, leg koeien of niet zo blije varkens.

Nee de vegas gingen  helemaal los op de nvwa vanwege  het feit dat de vegetarische slager zijn /haar product namen moest aanpassen.

Even voor de duidelijkheid, ik ben geen vegetarier, flexi nogwat wel, niet vanwege het dier, maar omdat ik een goede pan mosselen, kreeftje of lekkere zalm  niet kan weerstaan.

Het geval is/was  dat de ” slager  ”  chemist is een beter woord, woorden gebruikt als speck, tonyn,  etc.  Iets wat er niet in zit natuurlijk, dus misleiding  .

Waarom die ” ck ” combinatie?  Dat heet nou slimme marketing want het klinkt ambachtelijk, speck klinkt lekker, en het laat gelijk weten dat het eigenlijk wat anders is dan spek.

Als ik vega was geweest was ik beledigt, denken ze nou echt dat die mensen dom zijn?

Noem het ( in dit geval dus niet ) beestje bij zijn naam, dus soya pulp met bacon aroma  ( hoe vegetarisch zou dat aroma zijn trouwens, volgend onderzoekje )

Tonijn wat geen tonyn is, niet gemaakt met vissaus, want dat mag niet,  dus 1 of ander idd. Chemisch goedje.

Ik weet niet wat beter is , verantwoord gevangen  vis  of een tita tovenaar elixer.

foi grass

Weet u wat dit is ? Das nieuw,  vegetarische foi grass..

Ik wil geen ruzie  met PETA etc.  Maar ergens houdt het op,

De volgende stap is ongetwijfeld  dat ik een milleu vriendelijke afbreekbare plastic kreeft kan kopen gevuld met  vleesch  van  ckrab

Persoonlijk vindt ik dat nogal  crap.