Bah!

koken is net photoshop, timing en laagjes bouwen..

Mageirocofobie

kookangst

ik had er nog  niet van gehoord maar het is  de angst om te koken.

duss ..

dat kan verschillende oorzaken hebben schijnbaar zoals een eetstoornis , bang voor pijn ( ja je snijdt jezelf wel eens  ) , brandwondje van de oven of de stoom etc ,

maar wat me het meest opviel was de faalangst , angst om je gasten iets voor te zetten wat niet in de ( volgens jou dan ) smaak zou vallen.

dat zelfde zien we natuurlijk op social media , iedereen moet aan een bepaald profiel of dingetje doen, anders hoor je er niet bij , krijg je geen likes en daarmee geen “vriendjes ”

dus 28 selfies maken , 1 uitkiezen en dan nog 14 filters eroverheen en dan maar hopen dat het hele land een vlek op zijn telefoon heeft.

de reden van dit was een etentje met vrienden ( ik gok nu 1 minder ) , in een redelijk goed zuid frans/Italiaans  tentje.

het  meeste wat ze bestellen , heb ik nog nooit bij ze gegeten ,  salade met krokant gebakken zwezerik , saltimbocca, champignons gevuld met slakken etc,

” waarom maken jullie dat niet thuis vroeg ik dan ook “

en toen kwam het :  ja maar dat kan ik toch helemaal niet ! stel dat ik alles verpruts en daar zit je dan , mijn ovenschotel is altijd lekker toch?

” en daar ging het mis , ik keek de rest te lang aan , en bleef te lang stil “

Dus je vindt hem niet lekker ?!

” ik probeerde nog wat recht te brijen door voor te stellen te helpen de volgende keer, van te voren iets te maken , en als ze dat niet wilde was er altijd nog een afhaal chinees in de buurt “

dat was natuurlijk de druppel , de chinees was dus zogenaamd beter dan haar ovenschotel , en omdat de avond toch al naar de knoppen was , heb ik daar eerlijk ja op gezegd , ik hoef geen likes en cudo,s , maar wel lekker eten.

waar het me om gaat is dat tegenwoordig iedereen maar voor veilig gaat , maaltijddozen waar slechts wat groente en vlees bij moet , kan niet mis ,

durf te koken en te experimenteren , natuurlijk ga je op je bek of dacht je dat de  ( sterren )  koks van nu zo geboren waren?

ik houd daarom ook me hart vast voor de kerst .

over kerst gesproken , ik heb nog geen uitnodiging gehad voor een etentje…

vreemd

1 Reactie

  1. oncookingterms

    13 oktober 2017 at 12:24

    leuk om te lezen Hans :) en nu maar afwachten totdat er op Smul
    weer eens een experimenteel gedurfd mageirocofobievrij gerecht opduikt :)))) spannend !

Geef een reactie