Bah!

koken is net photoshop, timing en laagjes bouwen..

gebakken lucht deel zoveel

wat gedaan

We zijn weer terug bij af, terwijl ik dacht dat het even over was , ik had en weet, wist natuurlijk wel beter dat dit nooit lang kon duren , het was te lang stil . ..

niet alleen in mijn hoofd na de anger management cursus ( niet afgemaakt , ik was weggestuurd omdat ik nogal boos was )  , maar op tv, in de bladen , social media  maar vooral de verpakkingen.

een hoop mensen weten het niet , maar toch kopen ze wekelijks of misschien wel dagelijks gebakken lucht,

 dit is de opmaat naar de feest dagen , let op mijn woorden en ik zit er niet vaak naast ( genoeg borstklopperij nu )  maar dit is er aan de hand.

we hebben het over ” ambachtelijk ” , ” slagerskwaliteit ” ,  ” oma ” ,  ” authentiek recept ” , ”  zoals zelf gemaakt ”  , kinderen & houthakkers ” , ” aroma ”  en ik sluit af met  ” alle landen van de wereld “

even een plaatje tussendoor , omdat de stoom nu al uit me oren komt.

kreeft

zennnnnn… ok , ik neem ze even met u door , hoe ik er op kwam , wat ik kocht en wat ik er van denk ,das het voordeel van een blog, flikker alles er maar uit.

 ” ambachtelijk ”   demo bij me locale super , idd ambachtelijke braadworst , gebakken in croma ( daar ging 40 % van de smaak )  geserveerd in zon wit bakje met een prikker en vervolgens een klodder smokey bbq saus  ( daar ging de rest van de smaak ) ,  ”  mag ik vragen wat hier ambachtelijk aan is ? “

nou meneer , dit zijn hand gedraaide worstjes , met puur kwaliteitsvlees.

op de verpakking staat iets heel anders  ”  dit komt toch gewoon uit een fabriek ? “

ja meneer dat weet ik ook niet , ik ben ook maar ingehuurd , … i rest my case

” slagerskwaliteit ”  blik knakworst , mijn god als me slager dit zou proeven zou hij zich in zijn graf omdraaien , geen paniek  , mijn slager leeft nog , maar dan nog.

 ” oma ” wat is er toch met die oma,s  gehaktballen?   of naar oma,s recept ? ik weet het niet maar ik vraag me altijd af wie zijn oma is dat dat dan ?  mijn oma kon absoluut niet koken , ( ik heb voorheen in een blog wel eens sorry gezegd , maar bij deze niet meer ) ,   mijn oma had namelijk een moto ” als je het niet kent , moet je het niet kopen en koken ”  met als gevolg , sla ( kaal )  aardappels ( roze , want 5 uur op )  en karbonaad ( leer ) ,  dan maar de blauwe hap van mijn opa , ik pleit ook voor opa,s nasi , rookworst etc.  weg met alle oma,s .

” authentiek recept “  nog zon gebakken lucht kreet waar vooral de producenten van Aziatische producten een handje van hebben ,  kroepoek , kruidenmixen etc, ga even kijken naar rick stein  en dan weet u beter,  niet dat je er wat mee doet gok ik.

en nu

 ”  zoals zelf gemaakt ”   volgens mij gezien op een fles slasaus bij de aldi of lidle ,  wist trouwens niet dat er nog mensen waren die dat überhaupt kochten,  de salata generatie,  ver voor mijn tijd ,  jammer dat mijn oma dat nooit ontdekt heeft eigenlijk..

” kinderen & houthakkers ”  ok die cursus was natuurlijk niet voor niks , ik moet toegeven dat ik wel eens een super ben uitgezet omdat ik een kind ( die overigens zeer vervelend was )  en aan het janken ook nog , had wijsgemaakt dat hele stoute kindjes verdwijnen in de kinderworstjes van de ah , …  tja wie noemt dan ook zon product zo.

over de houthakkers steak heb ik niet zoveel te melden, behalve dat de bouwvakker waar ik die grap bij uithaalde het niet echt kon waarderen , maar dan is een biefstuk op je blauwe oog best en goed middel ..

” aroma ”  aroma was vroeger geur, ” die soep heeft een heerlijk aroma ”  daarna kwam smaak erbij , stofjes, al dan niet goed ,  flesjes met vanille , mokka noem het maar op , fabrikanten vinden dit fantastisch want je hoeft ze niet te vermelden op je ingrediënten lijst ( stelletje boefjes ) , dus heeft nu douwe egberts  koffie met 40% ! jaja extra aroma ,  maar ja wat is dat dan , 40% extra smaak of geurstof ? koffie is dus net als wijn niet wat je denkt.

” alle landen van de wereld “  ohhh we zijn alweer bij de laatste , wat gaat het toch snel als je je ergert, maar goed,

Griekse burgers , spaanse tapas , indo spareribs , allemaal bullshit ,  ik had gekocht Ca­ba­nos­si , ( die kleine worstjes , zeer goedkoop ) niet om te eten maar ik vis daar mee, jajaa koekoek , ik weet het,

origineel komen ze uit polen , en heten kabanos , toch vermeld de verpakking  “echte goudse kwaliteit ” en wie is er nou gek dan?

als u even terug scrolt naar boven ( iedereen is nu al afgehaakt gok ik )  , waar ik begon over feestdagen en nog wat ,  oh ja borstklopperij ,  ik garandeer bij deze dat elke kerst folder  van wie ook , authentieke naar oma,s recept , met ingrediënten van slagers kwaliteit  , geschikt voor zowel kinderen als houthakkers , recepten gaat brengen.

en natuurlijk net als zelf gemaakt met heerlijke aroma,s …

 

5 Reacties

 1. hans3333

  1 augustus 2017 at 08:38

  graag gedaan , bedankt voor de reacties

 2. Je hebt er weer een leuk en luchtig verhaaltje van gebakken, Hans, hihihi

 3. Bedankt weer voor de lach voor het weekend!
  Lieve groet Cecile

 4. Eyz die Hans, net als Margreet heb ik me weer kostelijk vermaakt met jouw epistel ;) Ik zou ze als ik jou was een keer bundelen en uitbrengen, wie weet wat een bestseller het wordt!
  Ik brandt er mn vingers inmiddels niet meer aan, al die loze kreten op de verpakkingen. Ben Malle Pietje nie he… alhoewel……………
  Anyway, dankjewel weer voor een smakelijke schaterlach door jouw stuk, kijk alweer uit naar een volgende!
  Fijn weekend, smakelijk en vriendelijke Smulgroet, Erwin

 5. Hoi Hans wederom weer een leuk artikel , en ook ik erger mij aan al die onzin ****, maar ik vind de ambachtelijk gesneden voorverpakte kaas van de supermarkt er lekker je proeft gewoon de ambacht. (grapje). SMAKELIJK ETEN EN EEN PRETTIG WEEKEND. Groet Margreet.

Geef een reactie