lichtelijk gefrustreerd omdat ik nergens een tube ansjovisboter kan kopen.

( wel een adresje , zet het in de comments )

dat had ik nodig voor me zaterdag avond snacks deel 10! de jubileum editie .

dus opzoek naar boter, boter gemaakt met vis , wat in iedere klassieke keuken gemaakt en gebruikt wordt.  heerlijk bij de bbq ,  weer eens wat anders dan de standaard .

op toast belegd met de zelfde ingrediënten als er in ,  in salade cups ,  die ik her ontdekt hebt ,  heerlijk krokante 1 haps dingen

maar terug naar de boter,  de bereiding is bij elke hetzelfde , 1 keukenmachine en plastic folie doet het werk,

ansjovis :

1 teen knoflook4 ansjovisfilets1 eetlepel gehakte peterseliehalve eetlepel olijfoliesnufje zeezout150 gram roomboter (  zacht )

meng alle ingrediënten  in de machine , rol op als een worst in folie , bewaar tot gebruik in de koelkast , laat op stijven voor minimaal een uur . dit geld voor alle 3 de boters

zalm :

peterselie3 gekookte eieren125 gram zachte roomboter1 blikje zalm 1 eetlepel fijngehakte verse dille1 theelepel grof gemalen zeezout1 theelepel versgemalen zwarte peper

garnalen:

150 gram roomboter150 gram gekookte ( hollandse) garnalen theeleptje citroensap,snufje zeezout

lekker hoor ,