rackready

misschien ben ik de enige die een soort van  ” ranking ”  aan gerechten hangt.
maar deze scoort hoog op de s ladder.

ik zal de S ladder even uitleggen.

op 1 : Smaak!  dat spreekt voorzich

2: speed/ snel , al wil ik soms best uren staan te koken , en snel is lang niet altijd goed.

3: simpel, geen stickstof  gepureerde komkommer spaghetti etc .

4:  samenhang, een gerecht moet kloppen, je kunt niet

zomaar alles bij elkaar flikkeren.

5: surprise, verrast het gerecht, buiten de standaard om.

volgens een bekende voetballer , die volgens mij water nog laat aanbranden, heeft elk nadeel een voordeel, of anders om , dat ben ik even kwijt.

de “ranking ”  klopt niet , neem bv. Beef wellington.

das idd. smaak vol ( 1 x s ) maar niet simpel , niet snel en niet verassend , samen hang klopt dan weer wel , die zou dus onterecht 2 x een s scoren .

ik ben er nog niet uit, en elke hulp is welkom.

dit gerecht scoort 5 s,jes,  eigenlijk 6 want super staat niet in de lijst.

hoofdgerecht voor 2 .

4 dikke lams koteletjes , dik niet groot ( als je lam ziet ter grote van karbonade dan is het gewoon schaap )  , met vet aan de buiten kant. laat desnoods het vet er door de slager afhalen, maar neem het wel mee!

4 blaadjes salie , 4 plakjes fontina kaas, gruyere kan ook, of Beemster royal , 6 plakken serano  ham, grof gesneden .

bloem , 2 eigelen , paneermeel .

200 gram voorgekookte kleine krieltjes, 2 el. peterselie , vet van de lamsrack.

salade : 2 grote bosui, met groen grof gesneden , zak rucola , 2 el olijfolie extra, 1 el appelazijn, bosje munt ( munt? ja munt )   beetje zeezout.

snijdt het vet van lamsrack, leg in een koeken pan en op laag vuur laten smelten, zet vuur hoog en bak de krieltjes krokant.

serveer met peterselie, grof gehakt.

snijdt het vlees in als een klein envelopje , vul eerst met 1 blaadje salie , kaas , ham , paneer en bak 3 minuten op 1 kant , daarna de andere kant.

simpele salade ( he weer een s ! ) ,  snijdt alle ingrediënten grof , voeg eerst het zout, dan de olie toe schep om , dan pas de azijn,  schep om .

Italiaans ,buon appetito

  bellissimo!

das weer 2 x een B ..