Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Gelatine.

mogen we dat wel eten?

In veel recepten voor mousses,pudding en zelfs voor ijsjes wordt gebruik gemaakt van gelatine.

Gelatine is een goed bindmiddel zonder eigen smaak en geur.Wat niet iedereen weet,is dat gelatine gemaakt wordt van(kalfs)beenderen.

Daarom hoort gelatine niet thuis in de vegetarische keuken.

Een goed alternatief is agar-agar een plataardig,uit zeewier vervaardigd,bindmiddel.

Niet alleen vegetariers maken zich zorgen over dierlijke producten.ook vleeseters zijn wat voorzichtiger geworden in verband met BSE besmetting.Hoe zit dat met gelatine?

Aangezien gelatine van botten wordt gemaakt lijkt die vraag niet onterecht.

Bij de gelatineproductie worden de botten echter sterk verhit en worden diverse keuringen uitgevoerd.

Gelatine kan dan ook als onverdacht aangemerkt worden,zo stelt de Universiteit van Wageningen,mits het door een erkend bedrijf is geproduceerd.

Home Recepten