Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Off-line recepten invoeren op SmulWeb.

Op de pagina van Bianca_b vind je een eerste methode, hier is een tweede. Heb je een of meerdere recepten in te voeren en je wil Internet-tijd besparen, typ je recepten dan off-line in. En dat doe je alsvolgt:

1. Open de pagina "Recepten Opgeven" op SmulWeb. Verbreek nu je connectie met je server.

2. Typ off-line je recept in.

3. Heb je meerdere recepten in te voeren, klik dan na het einde nog NIET op de "Stuur het formulier nu op"-knop ! Open echter een nieuwe 'window' (File>New>Window of Ctrl+N in Microsoft Internet Explorer).

4. In de nieuwe window klik je op de "Wis de gegevens"-knop van de "Recepten opgeven"-pagina.

5. Typ je volgende recept in.

6. Heb je nog meerdere recepten in te voeren, klik dan weer niet op de "Stuur het formulier nu op"-knop, maar herhaal stappen 3-5. Je kan zoveel windows opendoen als je zelf wil.

7. Heb je je recepten ingevoerd, klik dan op de "Stuur het formulier nu op"-knop in de window waarin je bezig bent. Je connectie-programma zal nu vragen om een connectie te maken met je server (of je doet het gewoon zelf). Zodra je een Internet-connectie hebt, klik je in ALLE windows op de "Stuur het formulier nu op"-knop.

8. Klaar ! Sluit nu alle overbodige windows en ga met eentje verder.

Succes !

P.S.: Dezelfde methode kan je altijd gebruiken wanneer je veel gegevens moet intypen. Bijvoorbeeld ook bij het intypen van een artikel op SmulWeb.

Home Recepten