Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Engelse suikersoorten

Voor iedereen die net als ik dol is op Engelse en Amerikaanse koek/taart-recepten. Hierin staan alle suikernamen uitgelegd. Ik ben dol op het bakken van taarten en koekjes en maak ook vaak gebruik van Engelse en Amerikaanse kookboeken en sites. Er worden in deze recepten vaak gebruik gemaakt van allerlei verschillende suikernamen. Caster sugar, confectioner's sugar.... Laatst vond ik een stukje waarin al deze benamingen uit de doeken werden gedaan. Hartstikke handig, ook voor jullie wellicht. Dus vandaar, alhier:

Caster of castor sugar is de Britse benaming voor fijne kristalsuiker

De Amerikanen noemen dit weer superfine sugar .

Icing sugar is poedersuiker om glazuur oftewel icing van te maken.

De naam Confectioner's sugar wordt hier ook nog wel eens voor gebruikt.

Granulated sugar is onze gewone kristalsuiker

Cane sugar of Demerara is rietsuiker

Brown sugar of Moscovado is een suiker met melassestroop en is hier in Nederland nauwelijks te koop. Je kunt hiervoor rietsuiker nemen met een klein deel tafelstroop. Basterdsuiker trekt vocht aan en is daarom niet altijd geschikt als vervanger.

Home Recepten