Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Cocktails.

Dit is een artikel van




In the afternoon.

Ingredienten

  • 15 ml Pernod
  • Champagne

Bereiding

Meng de cocktail zonder ijs en

gebruik geen garnering.


Japanse Slipper.

Ingredienten

  • 30 ml meloenlikeur
  • 30 ml cointreau
  • 30 ml citroensap

Bereiding

Schud de ingredienten met ijs en zeef de cocktail.

Garneer met een schijfje citroen

aan de zijkant van het glas.


Strawberry Daughter.

Ingredienten

  • 30 ml Amaretto di Saronno
  • 30 ml room
  • 5 ml grenadinesiroop

Bereiding

Schud de cocktail met ijs en zeef hem.

Garneer met chocladevlokken en een hele aardbei

En een beetje munt.



Tropical itch.

Ingredienten

  • 45 ml rum
  • 45 ml bourbon
  • sap van een halve limoen
  • scheutje Angostura
  • aanvullen met ananas- en passievruchtsap

Bereiding

Meng de longdrink op ijs.

Garneer met een schijfje ananas, gemberbolletje

en een kers. Steek er een aantal rietjes in.


Sidecar.

Ingredienten

  • 30 ml cognac
  • 20 ml cointreau
  • 25 ml citroensap

Bereiding

Schud de ingredienten met ijs en zeef de cocktail.
Garneer met een krulletje citroenschil.



Kir.

Ingredienten

  • 15 ml creme de cassis
  • Aanvullen met droge witte wijn

Bereiding

Meng de Kir zonder ijs.
Garneer door er een beetje suiker op te strooien,
Er ontstaan dan bruisende belletjes.


Banana daiquiri.

Ingredienten

  • 3/4 banaan
  • 30 ml suikersiroop
  • 30 ml bacardi
  • 30 ml citroensap

Bereiding

Mix de cocktail met ijs en zeef het.
Garneer met een plakje banaan en blaadjes munt.


Old fashioned-Scotch

Ingrdienten

  • 30 ml Schotse whisky
  • angostura
  • suikerklontje
  • sodawater

Bereiding

Meng de cocktail op ijs.
Garneer met een 1/2 schijfje sinaasappel
citroen en een kers.


Grashopper

Ingredienten

  • 30 ml creme de menthe
  • 30 ml witte creme de cacao
  • 30 ml room

Bereiding

Schud de ingredienten met ijs en zeef de cocktail.
Garneer met twee rode kersen
op de rand van het glas.



Chivas Manhatten

Ingredienten

  • 1 deel chivas regal Schotse whisky
  • 1/2 deel droge vermouth
  • 1/2 deel zoete vermouth
  • scheutje grand marnier
  • geroosterde sinaasappelschil

Bereiding

Doe de ijsblokjes in een glas en schenk de
chivas regal, droge en zoete vermouth en degrand marnier erin.
Roer goed en zeef de cocktail in een ander, gekoeld, glas.
Snijd een stukje schil van een sinaasappel af,
knijp de schil uit, laat hem branden en doe hem in het glas.




Home Recepten Kookboeken