Verschillende heerlijke sandwiches

Focaccia Snijd een stuk focaccia overlangs doormidden. Beleg de onderste helft en dek dit af met de bovenste helft.

1 Bestrijk het brood met crème fraîche en beleg het met blaadjes sla en  gekookte Noorse garnalen.

2 Bestrijk het brood met groene tapenade en doe daarop plakjes gerookte kip en plakjes tomaat.

3 Bestrijk het brood met mayonaise en beleg met plakjes verse venkel en zongedroogde tomaatjes.

4 Besmeer een dun laagje mosterd op het brood en beleg met een plak gekookte ham en plakjes verse mango.

5 Bestrijk het brood met mayonaise en beleg het met eikenbladsla, plakjes rosbief en ringen rode ui.

6 Bestrijk het brood met crème fraîche en beleg het met zoute haring, kappertjes en reepjes geroosterde paprika en korianderblaadjes.

 

Opgerolde sandwich Snijd een brood in de lengte in plakken. Verdeel de vulling over de plakken, rol ze op in plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast opstijven. Snijd de rol dan in plakjes.

1 Pureer wat basilicumblaadjes samen met wat mayonaise. Bestrijk het brood ermee en beleg het met pekelvlees en geschaafde komkommer.

2 Bestrijk het brood met pesto en beleg het met reepjes geroosterde paprika, basilicumblaadjes en dunne plakjes mozzarella.

3 Bestrijk het brood met knoflookmayonaise en beleg het met plakjes avocado.

4 Besmeer het brood met verse roomkaas en beleg met een plak gerookte zalm en fijngesneden bieslook.

5 Bestrijk het brood met verse geitenkaas en beleg met plakjes runderrookvlees en blaadjes basilicum.

6 Meng wat mayonaise met een klein beetje wasabi. Bestrijk het brood met dit mengsel en beleg het met een plak verse tonijn en rucola

 

Driehoekige sandwich Snijd de korst van plakjes (wit) brood en snijd de plakjes brood diagonaal doormidden. Beleg een helft van de brooddriehoek en dek het af met een tweede driehoek.

1Bestrijk het brood met mayonaise en beleg het met reepjes gerookte paling, fijngesneden bieslook en dunne reepjes ongeschilde rauwe courgette.

2 Bestrijk het brood met pesto en beleg het met plakjes hardgekookt ei en blaadjes rucola.

3 Bestrijk het brood met kruidenroomkaas en beleg het met plakjes tomaat en vlokken geschaafde kaas.

4 Bestrijk het brood met mayonaise en beleg het met plakjes komkommer, plakjes banaan en snufje kerriepoeder en een plakje krokant gebakken ontbijtspek.

 

 

Sandwich van stokbrood Snijd een stokbrood in dunne schuine plakjes. Beleg een plakje brood en dek deze af met een tweede plakje stokbrood Steek er een spiesje in.

1 Bestrijk het brood met mayonaise en beleg met blaadjes sla, plakjes tomaat en krokant gebakken bakbacon. Garneer met een reepje avocado.

2 Maak tonijntartaar (verse tonijnfilet, peterselie, bieslook, citroensap en olijfolie) Bestrijk het brood met mayonaise en beleg met de tartaar.

3 Bestrijk het brood met boter en beleg met plakjes brie en plakjes verse vijg. Garneer met een stukje verse vijg.

4 Bestrijk het brood met mosterd en beleg met plakjes rookworst, ringen rode ui en fijngesneden peterselie. Garneer met een Amsterdamse ui.

 

Langwerpige clubsandwiches Snijd de korstje van plakjes (wit) brood en halveer ze. Beleg twee stukjes brood met een vulling en dek af met een derde plakje brood.

1 Bestrijk het brood met verse roomkaas en beleg het met plakjes radijs en een lepeltje zalmeitjes.

2 Smeer een laagje mayonaise op het brood en beleg met blaadjes spinazie en een plak gekookte ham, plakjes hardgekookt ei en plakjes tomaat.

3 Bestrijk het brood met verse geitenkaas en beleg het met plakjes gekookte rode biet, wat geraspte mierikswortel en plakjes groen appel.

4 Bestrijk het brood met pesto en beleg het met dunne plakjes verse venkel, sardientjes (uit blik) en fijngesneden peterselie.

5 Bestrijk het brood met crème fraîche en beleg met een plak gerookte zalm, plakjes avocado en een beetje geraspte gemberwortel.

6 Bestrijk het brood met guacamole en beleg het met reepjes geroosterde rode paprika en geschaafde parmezaanse kaas.

 

Andere sandwiches met brood naar keuze.

Bestrijk het brood met mayonaise en doe daarop plakjes gerookte kip, verse koriander en dunne ringen rode ui.

Besmeer het brood met mayonaise en beleg met plakjes verse zalm en blaadjes basilicum.

Bestrijk het brood met eikenbladsla en selderijsalade.

Bestrijk het brood met kruidenroomkaas en beleg met plakjes salami, plakjes tomaat en fijngesneden peterselie, Garneer met een plakje salami

7 Meng stukjes uitgelekte tonijn (uit blik) met wat mayonaise en kappertjes. Beleg het brood met de tonijnsalade en reepjes gesneden ijsbergsla.

Bestrijk  het brood met crème fraîche en beleg het met gerookte sprotfiltet, dun geschaafde wortel en fijngesneden peterselie.

Beleg het brood met een blaadje sla, eiersalade en fijngesneden bieslook.

5 Reacties

  1. Leuke ideetjes Agnes !
    Het is jammer dat je een blog niet kunt bewaren. Ik zou – als ik jou was – een zogenaamd recept aanmaken op je pagina met dezelfde naam als je blog en de link hierin opnemen. Zo kan iedereen je blog bewaren. Ik vind het zo jammer als je zoveel werk verricht en niemand er later meer naar kijkt. Groetjes en fijn weekend, Petra

  2. zit lekkere dingen erbij, bedankt Agnes. Ook leuk dat je een blog schreef.

  3. Klinkt allemaal heel lekker Agnes, weet alleen niet hoe ik jouw artikel moet bewaren. Groetjes, Louise

  4. Ziet er goed uit Agnes.
    En er zijn leuke belegde sandwiches bij.

    Groetjes Mary

Geef een reactie