Peren

De homo universalis onder de vruchten De peer is de homo universalis onder de vruchten. Peren worden gebruikt voor warme en koude gerechten en voor hoofd-, voor- en nagerechten. Natuurlijk kan je een peer ook gewoon uit de hand eten. De ene peer is de andere niet, ze verschillen uiterlijk nogal. Grofweg kunnen wij de peren verdelen in handperen, stoofperen en moesperen. Binnen deze soorten bestaan weer verschillende type peren. Goede bekende zijn de Doyenne du Comice, de Gieser Wilderman, de Conference en de Williams.

Op mijn homepage tref je twee gerechten aan met peren: een hoofdgerecht: stoofperen zoals Oma die vroeger maakte en een nagerecht: Poire Belle-Helene. Dit nagerecht is een klassiek dessert, bestaande uit gepocheerde peren met vanille ijs en warme chocoladesaus, genoemd naar een beroemde operette van Offenbach. In plaats van pocheren kan je ook een sappige handpeer nemen; scheelt het pocheren en dus tijd!

Eet smakelijk.

2 Reacties

  1. Ken je het toprecept van pien. Romige pasta met kip en peren.
    Groeten,
    Ton Sijm

  2. Wat denkje van het tradionele streekrecept “Spek met Peren” te vinden op mijn homepage.
    Gemaakt van Wilde Giessermann stoofpeer.
    Heel erg lekker.
    Martha

Geef een reactie