Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Wist u dit?

Algemene tips & trucs over stomen Breng een vissaus op smaak met een lepel venkel of dille. - 2 lepels peterselie en 1 lepel knoflook geven een lekkere smaak aan wortelen en sperziebonen. - Gevulde tomaten krijgen een heerlijke smaak door 1 lepel tijm en knoflook toe te voegen. - Door het toevoegen van kaneel aan uw chocoladecakebeslag krijgt de cake meer smaak. - Omdat kaneel de smaak van suiker accentueert, kunt u minder suiker toevoegen bij de bereiding van desserts. - Bij het koken van "eggs cocotte" in uw stoomkoker kunt u 1 lepel curry of paprika aan de room toevoegen. - Breng uw gestoomde aardappelen op smaak en decoreer ze met een lepel peterselie voor het opdienen. - Voeg bij het koken van sperziebonen 1 of 2 lepels rozemarijn toe. - Schraap uw groenten liever dan ze te schillen. Op deze manier blijven meer vitaminen behouden. - Jonge groenten bevatten meer vitamine C dan volgroeide groenten - Het groene gedeelte van prei, salades en kool is rijker aan vitaminen dan het witte gedeelte - Leg uw groenten 2 of 3 minuten in de stomer voordat u ze gaat schillen. Zo lukt het beter. - Na 2 of 3 dagen hebben groenten in uw koelkast al hun vitaminen verloren. Was uw ingredienten onder stromend water en laat ze niet in water weken, zodat de vitaminen bewaard blijven.Met elektrische stoomkokers kunt u verschillende producten bereiden, niet alleen groenten en vis. Wist u dat u een heerlijke kip of kipsate kunt bereiden in uw stoomkoker? U dient alleen even de stoomroosters verwijderen.

Desserts maken.

Met uw Tefal stoomkoker kunt u heerlijke desserts maken zoals "Drijvend Eiland met Caramel" of "Gevulde Appels met Gedroogde Vruchten". In alle stoomkokers, voorzien van een rijstkom, kunt u ook cakes maken, zoals een heerlijke chocoladecake.

Kookvocht verzamelen.

Gebruik het kookvocht uit het opvangbakje voor het bereiden van sauzen of soepen.

Tere ingredienten uitnemen.

Dankzij de Clip-it handgreep kunnen tere ingredienten makkelijk uitgenomen worden. De Clip-it handgreep vindt u in de Steam Cuisine 700 Turbo (art.nr. 6162).

Gebruik lauw water (niet te koud).

U kunt het waterreservoir ook met lauw water vullen om de stoomtijden aanzienlijk te verkorten. De aangegeven tijden in uw gebruiksaanwijzing zijn echter berekend op het gebruik van koud water.Tips en trucs voor snel koken.

De stoomschalen of rijstkom niet te vol doen of aandrukken. Laat ruimte over voor het optimaal circuleren van de stoom - U krijgt de beste resultaten als u zorgt dat de ingredienten van ongeveer gelijke grootte zijn. Als de ingredienten verschillend in grootte zijn, zorg er dan voor dat de kleinere stukjes bovenop liggen. Door het waterreservoir met warm water te vullen, wordt de stoomtijd ook verkort.

RIJSTKOKERS

Wist u dit?

Door de rijst voor het koken onder koud stromend water af te spoelen, verwijdert u de zetmeel en voorkomt u glazige rijst - Kookt u een te grote hoeveelheid dan kunt u het restant gebruiken om een lekkere zomerse rijstsalade te maken. - Houdt u van Aziatische maaltijden? Met uw rijstkoker kunt u fantastische Chinese en Thaise gerechten maken met gekruide rijst en gestoomde producten - Wanneer u gasten te eten krijgt, creeer dan eens een authentieke sfeer met Chinese borden en eetstokjes. U kunt de borden mooi opmaken door radijsjes, tomaten, wortelen etc. in een leuke vorm te snijden (stervorm bijv.). U kunt ook de servetten in de vorm van een lotusbloem vouwen. - Serveer de gerechten met een saus: sojasaus, gembersaus, zoet-zure saus - Vergeet de beroemde Chinese thee niet! Om een perfecte Chinese thee te maken, 250 ml water koken en 1 theelepel thee toevoegen. Chinezen drinken de thee zonder suiker.

Gebruik uw rijstkoker om een compleet hoofdgerecht te bereiden.

Uw rijstkoker is een multi-functioneel apparaat. U kunt er rijst mee koken, maar ook producten mee stomen (groenten, vis, stukken kip). Met de speciale stoomaccessoire kunt u tegelijkertijd rijst koken en producten stomen.

Uw stoomaccessoire gebruiken (rijstkoker).

In Aziatische landen worden de ingredienten op een plaat gelegd, die rechtstreeks op of in de stoomaccessoire geplaatst wordt. Dankzij deze methode wordt het sap van de ingredienten bewaard.Tips voor betere resultaten bij het koken van rijst.

Let er goed op dat de rijst gelijkmatig over het oppervlak van de binnenpan verdeeld is. Aan het einde van de kooktijd de rijst met een vork omscheppen en nog een paar minuten in het apparaat laten staan.

Home Recepten