Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Mini - Cursus - Roerbakken {2}

Met dank aan Leo's recepten Veel keuken spullen heeft u voor roerbakken niet nodig. Een grote halfronde omscheplepel, schuimspaan en een diepe lepel is alles wat u nodig heeft om de ingredienten om te scheppen en uit de pan te scheppen. Maar die kunt u in een wok met teflonlaag niet gebruiken, gebruik dan houten spatels als alternatief.

Omdat roerbakken een snelle kook techniek vereist, zorg dan vooral dat alle ingredienten gewassen en gesneden klaarstaat in bakjes, zodat ze zo in de pan kunnen.

De juiste olie:

Belangrijk is dat u voor het roerbakken een olie gebruikt die een hoge hitte kan verdragen. Bijvoorbeeld arachide olie (pinda-olie), zonnebloemolie of eigenlijk het beste olijfolie. U kunt ook olie gebruiken met een smaakje, zoals chili-, sesamolie of een verse kruidenolie. U kunt natuurlijk ook zelf een smaakje geven aan de olie zoals in veel Aziatische keukens gebruikelijk is, begin dan met het fruiten in de olie van knoflook, gember, chilipepers of specerijen. Deze geven smaak aan de olie voordat de andere ingredienten erin gebakken worden.

Home Recepten