Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Mini-Cursus Roerbakken {1}

Met Dank aan Leo" recepten Roerbakken is leuk, snel en gemakkelijk. En het resultaat is over het algemeen verassend lekker. U heeft alleen een diepe pan (liefst een wok), een spatel, een beetje olie, verse ingredienten en wat smaakmakkers nodig.

Eerst wat over de materialen:

De roerbakpan.

De wok (wadjang) is natuurlijk de ideale roerbakpan, door zijn vorm is hij perfect voor het omscheppend bakken. Heeft u geen wok, gebruik dan een braad- of hapjes pan, wel een zo wijd mogelijke, dan kan het vrijkomende vocht van het braden snel verdampen en blijven de ingredienten zodoende knapperig.

Een echte wok is van plaatstaal of van gietijzer, plaatstaal roest snel en moet regelmatig worden ingevet. Een gietijzeren wadjang heeft wat minder onderhoud nodig en reageert ook beter op een gasbrander, dit materiaal kan door en door heet worden en houd deze warmte ook beter vast. Roestvast staal (ook wel roestvrij staal genoemd) kan een goed alternatief zijn. Een wok met een teflonlaag is makkelijk schoon te houden en bakt niet aan, maar is snel beschadigd. Een gietijzeren wok met een minimale diameter van 35 centimeter vind ik eigenlijk de beste keus.

Home Recepten