Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

HANDIGE WEETJES

TIPS Als je kaas raspt, blijven restjes kaas vaak aan de raspt plakken. Je kunt ze makkelijker verwijderen als je er een rauwe aardappel achteraan raspt. Daarna kun je de kaasraspt simpel afspoelen en schoon is ie.

Voor het beste roerbak-resultaat snij je de groenten van tevoren schuin in plakjes. Zo ontstaat een zo groot mogelijk bak-oppervlak, waardoor het roerbakken supersnel gaat.

Huil je tranen met tuiten als je uien moet snijden? Leg de uien voor het snijden 10 minuten in de vriezer en je hebt er geen last meer van.

Waterhoudend vet als boter of margarine wil nog wel eens gaan spetteren. Dat kun je voorkomen door aan het vet een snufje zout toe te voegen.

Je rijst krijgt een Italiaans accent als je 'm niet in water maar in groentebouillon kookt waaraan je knoflook uit de pers, fijngehakte ui, basilicum en oregano toevoegt.

Koop een netje citroenen, pers die uit en schenk het sap in een ijsblokjesvorm die je in de diepvries zet. Zo heb je altijd 'vers' citroensap bij de hand. Een citroen-ijsblokje komt ongeveer overeen met twee eetlepels citroensap.

De glanzende kant van aluminiumfolie reflecteert warmte, de matte kant houdt warmte vast. Gerechten die warm moeten blijven, omwikkel je dus met de matte kant van de folie naar buiten. Gerechten die je koel wilt houden, omwikkel je met de glanzende kant naar buiten.

Zelf crispy, goudbruine frieten maken van aardappels? Frituur ze dan twee keer. De eerste frituurbeurt maakt de aardappel zacht. De tweede ronde - vlak voor het serveren - geeft ze een lekker knapperig en goudbruin korstje.

Home Recepten