Overheerlijke provinciaalse gehaktballen

Meng de volgende ingrediënten in een kom tot er een homogene massa ontstaat:

  • 500 gr rundergehakt, 2 eieren, 90 gr fijne paneermeel, 1,5 eetlepel grove mosterd, 2 eetlepels ketjap (-manis), 1 theelepel knoflook, 2 theelepels provinciaalse kruiden, 1 theelepel versgemalen zwarte peper.

Draai 5 even grootte ballen hiervan en zet de ballen voor ruim 30 minuten in de koelkast!

Smelt ongeveer 75 gr roomboter in een braadpan en bak de koude gehaktballen goed aan zodat er aan alle kanten een mooi korstje ontstaat.

Blus daarna af met zo’n 500 ml runderbouillon / – fond en laat de ballen daarin zo’n 45 min zachtjes garen met de deksel op de pan – met iets een kiertje! Draai ze af en toe even om.

Kook de vloeistof vervolgens in om een mooie jus te krijgen.

Eet smakelijk.

 

2 Reacties

  1. keukenprins71

    28 januari 2019 at 23:54

    Ketjap in Provençaalse gehaktballen.. het kookniveau gaat er hier niet echt op vooruit he

  2. Kan dit niet gewoon bij recepten?

Geef een reactie