Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

kookworkshop in Keizer Culinair in Amsterdam

Ik had een kookworkshop gewonnen omdat ik meegedaan had aan een 10 woorden recept van Apetina. Ik ben uitgekozen om mee te mogen doen. Het bedrijf heet Arla en komt uit Denemarken.De kookworkship werd gegeven in Keizer Culinair, een kookschool in de Elandsstraat in Amsterdam. Om 11 uur kwamen we aan op onze bestemming. We hadden de auto geparkeerd en kwamen meteen 2 vrouwen tegen die vaak in ons restaurant hadden gegeten.

Aan de kookworkshop deden 32 mensen mee. De 10 recepten prijsvraag bleek in verschillende tijdschriften gestaan te hebben. We werden hartelijk ontvangen door het kookteam dat bestond uit 3 personen, waarvan 1 de chefkok was en 2 andere medewerkers die voorgesteld werden.

Het meisje dat voor de koffie en de drankjes moest zorgen moest ook (alleen) de afwas doen.We moesten een 3 gangen Italiaans diner maken en werden verdeeld over een aantal groepjes. Hessel en ik kozen voor het dessert dat ik nog nooit had gemaakt en een calorie bom was.

Met 3 andere vrouwen hebben we het dessert gemaakt en ging heel relaxed. Alle ingredienten stonden al afgewogen klaar. Dat was een makkie. Ondertussen gekletst met de vrouwen en foto′s gemaakt.

Een van van hen werkte al 25 jaar bij Arla in het lab waar onderzocht wordt hoe land de houdbaarheids datum was e.d.De gerechten waren op tijd klaar en ieder team moest zijn/haar gerecht uit serveren.

Lekker glas wijn erbij en voordat ik het wist was het 3 uur in de middag toen we met een plastic tasje met kookboekje, recepten en een potje italiaanse tomatensaus en een potje apetina soort (feta) kaasblokjes naar huis gingen, Rond 17 uur waren we weer thuis en ben ik in een diepe slaap gevallen. We hebben een relaxete dag gehad. Zal de recepten nog scannen.Ook de foto′s komen nog.Het was geen hoogstaande kookworkshop, maar voor elk wat wils.

Enne heel gezellig.

Marieke

PS De man in het paarse bloesje is Hessel en in het bruine bloesje ben ik.

Dit kregen we mee naar huis. De schort niet, maar die heb ik gratis meegekregen. Aardig.

Home Recepten