Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Bewaartips

Hoe je allerlei voedingsmiddelen kunt bewaren. Als je pesto in de koelkast wilt bewaren, bedek dan de oppervlakte met een dun laagje olijfolie.

Sluit het potje heel vast.

Op die manier zal je pesto niet donkerder kleuren en zal de smaak verschillende dagen lang vers blijven.Verse tomaten bewaren het best bij kamertemperatuur.

Als je ze in de koelkast bewaart, zullen ze sneller smaakloos en pulperig worden.

Probeer ook altijd ervoor te zorgen dat je slechts een hoeveelheid voor drie dagen in huis hebt, niet meer.

Brood dat je binnen enkele dagen zult opeten, bewaar je het best op kamertemperatuur.

Het is niet aanbevolen vers brood in de koelkast te bewaren, dat kan er namelijk voor zorgen dat je brood sneller onvers en oud wordt.

Brood kun je wel invriezen. Zorg ervoor dat het brood vers is als je het invriest en dat het goed verpakt is.

- Bewaar deze producten altijd in een koele, droge plaats waar geen direct zonlicht de producten kan raken. Leg ze niet in een zak of op een hoopje, maar spreid ze uit.

Hou er rekening mee dat de smaak kan veranderen als je ze in de koelkast bewaart.

- Bewaar de drie producten ook niet samen. Aardappelen kunnen er namelijk voor zorgen dat de andere twee sneller bederven en knoflook is zo sterk dat het bij de andere twee een smaakje of geur kan achterlaten.

- Als deze producten vers gekocht werden en goed bewaard worden, rekening houdend met deze tips, kunnen ze zo'n 2 maanden goed blijven.Plastic bakjes om ijsblokjes te maken, zijn heel praktisch om elke zelfgemaakte bouillon te bewaren.

Zeef eerst de bouillon en reduceer de hoeveelheid tot ongeveer 2 kopjes op een middelmatig vuur.

Laat afkoelen en giet de vloeistof daarna in de ijsblokvormpjes. Doe er plastic folie over en vries het in.

Als je dan soep of saus maakt, kun je heel eenvoudig een of meerdere ijsblokjes toevoegen om op smaak te brengen.Cherry tomaatjes kun je heel makkelijk drogen.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Snij de tomaatjes middendoor en leg met de doorgesneden kant naar boven op het bakpapier.

Plaats de schaal twee tot drie uur in de oven op 250?.

Haal de tomaatjes uit de oven als ze plooibaar zijn en een beetje als leer aanvoelen. Zorg ervoor dat ze nog niet te knisperig zijn.

Doe de gedroogde tomaatjes in een bokaal die je stevig met een deksel kan afsluiten en bewaar de bokalen in een donkere, koele plaats.

Lekker als snack of om te verwerken in receptjes. Ook lekker aan wintersoepen toe te voegen.Veel kruiden blijven beter bewaard door in te vriezen dan door te drogen. De verse textuur (het uitzicht dus) zal iets verloren gaan, maar de smaak zal veel beter bewaard blijven!

Kruiden die het best ingevroren worden zijn basilicum, peterselie, dille, bieslook en dragon.

Probeer ingevroren kruiden binnen de zes maanden te gebruiken.

Home Recepten