Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

SPETTERENDE KERSTMENU’S EN BUFFETTEN VAN KOOKCLUB2006

SPETTERENDE KERSTMENU’S EN

BUFFETTEN VAN KOOKCLUB2006

De bedoeling van de Kookclub voor Kerst 2013 was eigenlijk iets anders. MaarÂ…Â…. Als een keer niet alles loopt zoals gedacht, komen er toch weer leuke ideeën.

Samen met de leden van de Kookclub hebben we 10 Spetterende Kerstmenu’s uit verschillende landen + 1 Vegetarisch Kerstmenu en 2 heerlijke buffetten samengesteld.

De Kerstmenu’s zijn afkomstig uit Afrika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Scandinavië en Spanje.

De buffetten zijn samengesteld uit koude en warme gerechten en geschikt voor 8 en 12 personen.

De leden van Kookclub2006 wenst iedereen

SMAKELIJKE KERSTDAGEN

EN

EEN GELUKKIG EN PROBLEEMLOOS

2014

Met dank aan de volgende Kookclubleden die hun recepten beschikbaar hebben gesteld:

alidada, deonart, marcdepester, riawes, bj.cb.beldman, karina, marianneoud, fressnapf, pwiggers, ecureuil, foekje1, planco, arualb, wilmiewillemse, molenmeisje, jomoka en susan56

Afrikaans kerstmenu

Voorgerechten

Struisvogel carpaccio

Pindasoep uit Ghana

Hoofdgerecht en bijgerechten

Lamsbout met bacon knoflook en rozemarijn uit oven

Gekarameliseerde pompoen en zoete aardappelen

Nagerecht

Belgisch kerstmenu

Voorgerechten

Pannacotta van geitenkaas, vijgen en rauwe ham

Witloofsoep met curry en gerookte zalm

Hoofdgerecht en bijgerechten

Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Perfect geroosterde aardappelen uit de oven

Herfst: Verse rode kool, maar deze is bijzonder lekker!

Appelmoes van Oma Loes

Nagerecht

Loempia van banaan met chocolade

Duits kerstmenu

Voorgerechten

Salade met reeham of rauwe ham en appel-rozijnen-dressing

Rieslingsoep met gerookte eendenborst

Hoofgerecht en bijgerechten

Fazantfilet, Rieslingzuurkool, druiven en spekaardappelen

Nagerecht

Maanzaadparfait met pruimencompote

Engels kerstmenu

Voorgerechten

Witlofsalade met Blue Stilton

Verrukkelijke geroosterde pompoensoep

Hoofdgerecht en bijgerechten

Lamschenkels in rode wijn

Roast-potatoes-lekker-knapperige

Cranberry compote a la Louise

Pastinaak uit de oven

Nagerecht

Trifle met witte chocoladeroom

Frans kerstmenu

Voorgerechten

Gebakken coquilles, gesmoorde groenten en sinaasappelboter

Mosterdsoep met warm gerookte zalm en zeekraal

Hoofdgerecht en bijgerechten

Sole normande

Krokante aardappel kroketjes verser dan vers

Knolselderietaartje

Tomaten a la provencale

Nagerecht

Meringue nougatine

Italiaans kerstmenu

Voorgerechten

Parmaham met Peer en Rucolaolie

Italiaanse-tomatensoep-met-mascarpone-en-pesto

Hoofdgerecht en bijgerechten

Kruidige varkenshaas in wijn-balsamicosaus

Linguine met champagne

of

Aardappel waaier heerlijk bijgerecht

Asperges in folie

Italiaans-stapeltje

Nagerecht

Tiramisu met limoncello

of

Cappuccino pavlova van nigella lawson

Nederlands kerstmenu

Voorgerechten

Garnalencocktail

Bosuitjes roomsoep

Hoofdgerecht en bijgerechten

Kabeljauwfilet met venkelroom bataat en broccoli

of

Tongfilets met westlandse druiven

Ovenschotel romige sperziebonen in cadeau verpakking

Knoflook-aardappelen

Nagerecht

[img]https://images.smulweb.nl/recepten/201310/1417562/low_res/P1110907.JPG[/img

Stoofpeertje met boerenjongens ijs en slagroom

of

Flensjes met appeltaartvulling en kaneelijs

Pools kerstmenu

Voorgerechten

Makreelsalade / koud bietensoepje

Piroggen met zuurkool/paddestoelenvulling en knapperige kruimels

Hoofdgerecht en bijgerechten

Varkenshaasrollade met pruimenvulling

Poolse aardappelkoekjes

Zuurkoolsalade met wortel en appel van bogna

Nagerecht

Makowiec poolse maanzaadstrudel

Scandinavisch kerstmenu

Voorgerechten

Zalmtartaar met gerookte zalm, kruiden en kappertjes

Scandinavische spinaziesoep met zalm en garnalen

Hoofdgerecht en bijgerechten

Beenham met appel en witte wijn

of

Zweedse kerstham

Geglaceerde rode bieten

Zoetzure komkommersalade met dille

Rijstpasteitjes uit karelie

Nagerecht

Dessertsoepje van aalbessen

of

Rodebessencompote

Spaans kerstmenu

Voorgerechten

Salade met gemarineerde vijgen en serranoham

Sherry bouillon met gamba`s

Hoofdgerecht en bijgerechten

Pollo en pepitoria kip met amandelen

of

Kip met reuzengarnalen in een waanzinnige amandelsaus

Nagerecht

Creme catalan

of

Glanzende perziken met krokante amandelen

Vegetarisch kerstmenu

Voorgerechten

Salade met paddenstoelen, vijgen en geitenkaas

Goed gevulde-vegetarische groentensoep

Hoofdgerecht en bijgerechten

Spinaziebol spinazie met ei in bladerdeeg

of

Vegetarisch chinese noedels

Salade met geitenkaaschampions en appelstroopvinaigrette

Heerlijke frisse witlofsalade

Nagerecht

[imghttps://images.smulweb.nl/recepten/201212/1409053/low_res/Ispanaklikek.jpg[/img]

Ispanalki kek

of

Applecrumble met hazelnoten in soufflebakjes

BUFFETTEN[/u

Begin met de bordjes aan het begin van het buffet.

Zet bestek en servetten, een mandje met verschillende broodjes en lekkere boter aan het einde van het buffet.

Zo heb je meer handen vrij om op te scheppen.

Zet aan het begin de koude gerechten en daarna de warme gerechten, zodat – wanneer je wat langer moet wachten – je warme hapje nog warm is gebleven.

Je kunt ervoor kiezen om het dessert ook al op tafel te zetten (natuurlijk als laatste) maar je kunt het dessert ook op tafel zetten als je merkt dat er genoeg gegeten is.

Kerstbuffet voor 8 personen

Koude gerechten

Gevulde komkommerbootjes

Zalmbonbons

Salade met gemarineerde mozzarella en kerstomaten

Warme gerechten

Amusechampignons

Heldere bospaddenstoelen soep

(In kleine koppen genoeg voor 8 personen)

Vol au vent van zalm en garnalen

Supermals en lekker herten goulash

of eventueel voor vegetarische gasten

[url=https://www.smulweb.nl/recepten/1084998/Zucchini-al-forno--ovenschotel-van-courgette-tomaten-mozzZucchini-al-forno--ovenschotel-van-courgette-tomaten-mozzarella

Dessert

Amandel vanille kerstballen met kokos sneeuw

Eetlepeltaart

Kerstbuffet voor 12 personen

Koude gerechten

Een WAANZINNIGE Kipcocktail met ananas, appel en gember

(Hoeveelheid verdubbelen en mooi opdienen in een glazen schaal)

Luxe garnalensalade in een komkommervorm

(Hoeveelheid aanhouden, stukken komkommer kleiner snijden)

Turkse aardappelsalade

Warme gerechten

Hartige taart met paddestoelen en roomkaas met kruiden en kn

(in kleine puntjes snijden)

Prei-mosterdsoep

(dubbele hoeveelheid is voldoende voor kleine kopjes)

Fricassee van wildzwijn met olijven en salie

(dubbele hoeveelheid nemen)

Kippenpastei-met-verse-kruiden-en-champignons

[url=https://www.smulweb.nl/recepten/1414679/Vegetarische-aubergine-en-feta-in-tomatensausVegetarische-aubergine-en-feta-in-tomatensaus

Nagerechten

Kersttaart met mascarpone kaneel en honing target=_blank>

(kun je al een dag tevoren maken!)

Spekkiespudding

Trifle-met-peer-en-perzik

In een hoge glazen schaal maken en opdienen)

December 2013,

Petra en Deon.

Alle eer aan Petra voor de samenstelling van deze fantastische Kerst en Buffet menu’s en speciale dank aan Fleur die bereid was om deze artikel voor ons te plaatsen.

Home Recepten Kookboeken