Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tips bij het schrijven van een artikel

Op Smulweb kun je ook stukjes schrijven of artikelen plaatsen. Deze kunnen gaan over van alles en nog wat, zolang er maar ergens een link met eten of ingrediënten is. Bij alle door jou geschreven artikelen komt uiteraard je gebruikersnaam te staan en je kunt ze gemakkelijk terug vinden in je Culinaire Paspoortje.

Je kunt je stukje heel makkelijk op een leuke manier vormgeven en foto’s toevoegen. Door kopjes te plaatsen in je tekst, maak je een tekst vaak al veel aantrekkelijker om te lezen.

Een tekst opmaken

Je kunt je tekst met behulp van een code bijvoorbeeld vet of cursief maken of onderstrepen. Deze code zet je voor en achter de tekst die je wilt bewerken.

[-b]deze tekst wordt vetgedrukte tekst[-/b]

[-u]deze tekst wordt onderstreepte tekst[-/u]

[-i]deze tekst wordt cursieve tekst[-/i]

Wil je meer tips over de opmaak van je pagina?

Kijk dan hier >>

Een afbeelding toevoegen

- Klik op de groene knop 'Selecteer afbeelding' en kies je foto. Als de foto geupload is klik je op 'Opslaan'. Klik nu op de foto en je zult zien dat er een code in het tekstveld verschijnt.

- Plaats de code op de plaats waar je de afbeelding wilt hebben.

- Je kan de afbeelding links of rechts uitlijnen door deze code [-artikel_img] aan te passen naar [-img_left] of [-img_right]. Let wel op: per afbeelding staat dit er twee keer in: er is een open tag [-artikel_img] en een sluit tag [-/artikel_img]). Je moet het dus twee keer aanpassen. Begin altijd met [-img_left] of [-img_right] en sluit af met [-/img_left] of [-/img_right].

- De breedte van je plaatje staat standaard op 375. Je kunt je plaatje tonen op de originele grootte door dit 'width=375' uit de code weg te halen. Wil je je plaatje kleiner maken? Type dan 200 i.p.v. 375, of varieer zelf met de grootte. Let er wel op dat je plaatje niet te korrelig wordt.

Een foto slider toevoegen

Bij een artikel kun je meerdere foto’s uploaden, hoe dat gaat wijst zich bij het toevoegen van een artikel vanzelf. Je kunt je foto’s dan tussen de tekst zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om ze te tonen in een slideshow. Typ [-foto_viewer] op de plaats waar je de diashow wilt hebben. Alle foto’s die je bij je artikel upload worden hier dan automatisch in getoond.

Voorbeelden van artikelen op Smulweb:

Als je aan artikel geplaatst hebt komt deze automatisch in de lijst van nieuwe artikelen. Wil je je artikel onder de aandacht brengen van de redactie? Mail dan een link naar mail@smulweb.nl en wie weet verschijnt jouw artikel wel op de homepage.

Home Recepten Kookboeken