Op zondag 7 februari is het weer zover: ruim 100 miljoen (!) Amerikanen zullen aan de buis gekluisterd zitten om de finale van de Superbowl te bekijken. Traditiegetrouw met veel hotdogs, nacho`s en ander fastfood. De Superbowl is de finale van de belangrijkste competitie van het American football welke zal plaatsvinden in het Dolphin stadium in Miami.

Traditiegetrouw komen familie en vrienden bij elkaar om te eten en te drinken tijdens `The Day of the Game`. Omdat je tijdens de wedstrijd natuurlijk niet uren in de keuken wilt staan, staan die dag makkelijke recepten als nacho`s, hotdogs en pizza op het menu. Naar het schijnt eten Amerikanen op de bewuste finale dag ook nog eens vijf miljoen kilo chips. Fans die het geluk hebben bij de Superbowl aanwezig te kunnen zijn verorberen met z`n allen 2500 kilo hot dogs. En mede als gevolg daarvan worden tijdens de halftime (pauze) in de Superbowl meer toiletten doorgetrokken dan op welk ander moment dan ook in het jaar.

In Nederland is de Superbowl alleen te bekijken via het betaalde digitale kanaal Sport1, maar de BBC zend de game rechtstreeks uit in de nacht van 7 op 8 februari. De uitzending start om 23:50 NL tijd.

Nacho`s maak je makkelijk zelf: https://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=nacho%27s