hoe maak je lekkere stoofvlees

foto credits naar deboon.blogspot.nl

Hoe maak je stoofvlees ?

fit chef - Hoe maak je lekkere stoofvlees ?

Ingrediënten voor stoofvlees :

  • 1 kg sucadelappen of riblappen
  • jonge wortelen
  • 2/3 l tafelbier (bruin bier)
  • 1 tl jeneverbessen
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • tijm
  • laurier
  • 1 blokje rundsbouillon (eventueel)
  • 2 el bloem

 sucadelapjes om stoofvlees van te maken

Bereiding van de stoofvlees :

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Kleur goed aan in wat boter.
  2. Snij de uien fijn en voeg toe aan het vlees. Roer in de pan. Voeg tijm en laurier toe.
  3. Plet de jeneverbessen en hak fijn. Voeg toe aan het vlees. 
  4. Roer de bloem onder het vlees. Blus met tafelbier
  5. Schil, was en snij de wortelen uiteindelijk fijn.
  6. Voeg de wortelen toe aan het vlees en laat nog even inkoken.

De bereidingstijd voor de stoofvlees is +- 4 uur

(laat net zo lang pruttelen tot het echt zacht is.)

Uiteraad niet vergeten frietjes erbij te maken :)

Heel veel succes en eet smakelijk!

 

Bekijk ook eens  “Jamie’s Easy Slow-cooked Beef Stew” door topkok Jamie Oliver.