Cakepops

Zaterdag 17 december 2011 op smultv gezien Elke ochtend begint hier steevast met een kopje koffie en (ondertussen) de pc aan.
Zoals gewoonlijk "surf" ik mijn rondje. Smul is daar een vast onderdeel van.
Ik stuit op iets (voor mij) interessants: cakepops. Mijn interesse is gewekt.
Het filmpje kijk ik af.
"Wat ontzettend leuk," denk ik bij mezelf.
Helemaal fout natuurlijk want hier begint mijn dagplanning in duigen te vallen. De benodigdheden schrijf ik op en natuurlijk ontbreekt mijn eigen fantasie niet.

Gelukkig heb ik nog net genoeg discipline om eerst de huishoudelijke "verplichtingen" te doen.

Op naar de winkel. Mijn gedachten nemen al een loopje: chocolade rumcake, vanille-roomkaas cake, notencake….witte chocolade met crisp…

De winkels hier bieden niet datgene wat ik nodig heb maar ik ben creatief genoeg om er een eigen draai aan te geven. Schrijfstiften: ook leuk!

Thuis volg ik het recept en wacht netjes af (even in de vriezer). Bij gebrek aan lollie stokjes maar lollies gekocht en het stokje eraf geknipt. De rest van de lollie lusten de kinderen vast wel:-)

De chocola smelt ik in de magnetron. Eerlijk gezegd heb ik daar slechte ervaringen mee maar ik ben te lui om het au bain marie te doen. Het smelten verloopt volgens plan. Olie erbij en roeren. Rondjes uit de vriezer, stokje in de chocoladedip, balletje erop en dippen in de chocolade. Een lepeltje erbij vind ik wel handig.
De dip strijk ik zo glad mogelijk.

Tja die piepschuim hè, die moet je maar hebben. Niet getreurd, ben niet voor één gat te vangen en inventief genoeg: natte oase!
Yep, daar heb ik genoeg van.
Na het dippen steek ik de stokjes in de oase, die weer op een schaal gaat (vanwege het water) en zo hup, de koelkast in.

Laat het maar opstijven.

Na een uurtje of wat pak ik de spullen en ga decoreren.
Wonderwel gaat het goed. Helaas vallen de zachte(!) zilverkleurige pillen uit de toom maar dat mag de pret niet drukken.
Alle cakepops zijn gedecoreerd en ik maak foto′s.
Krijg leuke reaktie′s!

Ondertussen bedenk ik me dat ik ook petit fours kan maken zodat ik geen stokjes nodig heb. Tja en die zijn vandaag aan de beurt geweest.
Heel leuk en makkelijk om te doen ondanks dat ik geen vaste hand heb!
De lollie′s zijn gedecoreerd met witte en bruine chocolade, de petit fours alleen met bruine.
Lollie: cake, rum en Nutella (de échte)
Petit four: cake, citroenrasp en roomkaas.

Er blijkt een scala van mogelijk heden open te liggen: met oud en nieuw, met Pasen, voor de verjaardag…
Hartelijk dank voor het plaatsen van het filmpje smul!
Foto′s staan op smul en facebook.

2 Reacties

  1. MarielleTukker

    21 december 2011 at 10:02

    Erg leuk om te zien hoe je met het filmpje en je eigen creativiteit toch erg ver kunt komen. Ze zien er goed uit!

  2. fleurjosephine

    19 december 2011 at 10:39

    Dank voor je leuke en enthousiaste verhaal!

Geef een reactie