Sausen voor vlees

Van de WW energie-arme sausen voor 1 persoon

125 gr prei (schoongemaakt)
1 middelgrote tomaat
zout en peper naar smaak.

Snijd de prei zeer fijn en laat haar 8 – 10 min. koken tot ze acht is.
Laat uitlekken. Ontvel de tomaat en snijd haar in kleine stukjes,
voeg bij de prei en maak op smaak met peper en zout.
Meng alles goed dooreen en serveer de saus met vlees of
gevogelte.Voor 6 personen.

180 gr fijngehakte ui
2 eetl. dieetmargarine
2 eetl. bloem
2 3/4 dl magere melk
zout en peper naar smaak.

Kook de ui in water tot ze gaar is.
Laat uitlekken en vang het kookvocht op.
Smelt in een pannetje met dikke bodem de margarine,
voeg bloem en melk toe en zoveel van het kookvocht,
dat een dikke saus ontstaat.
Roer er de ui door.
Laat nog 2 minuten koken.
Serveer met gebraden lamsvlees.Voor 4 personen

2 dl tomatensap
2 1/2 dl ongezoet sinaasappelsap
1 theel. witte azijn
zoetstof naar smaak
1 theel.
mosterd
snufje kaneel
enkele druppels bruine kleurstof

Vermeng alle ingrediknten, behalve kaneel, kleurstof en zoetstof.
Laat zachtjes sudderen tot het mengsel tot de helft is ingekookt.
Voeg zoetstof naar smaak en kaneel en evt. kleurstof toe.
Deze saus smaakt goed bij ham of varkensvlees.Voor 4 personen.

2 eetl. fijngehakte muntblaadjes
2 eetl. citroensap
2 eetl. appelazijn
zoetstof naar smaak.

Vermeng alle ingrediknten in een kom en laat een uur staan.Voor 4 personen.

4 1/2 dl tomatensap
2 theel. azijn
1 theel. worcestersaus
2 theel. citroensap
4 theel. tomatenketchup
zoetstof naar smaak
1/4 theel. mosterdpoeder
snufje peper en zout

Vermeng alle ingrediknten, behalve de zoetstof,
en laat het mengsel 20 min. sudderen tot het tot
de helft is ingekookt. Maak op smaak met zoetstof.
Smaakt goed bij vleeskoekjes.Voor 2 personen

2 eetl. gedroogde uienvlokken
1 theel. strooiaroma (of naar smaak)
1 theel. zout
1/4 theel. zwarte peper
zoetstof naar smaak
350 gr gepelde tomaten (blik)
2 theel. maozena

Vermeng de maozena met een scheutje water en roer even door.
Vermeng alle ingrediknten, behalve de zoetstof, en laat het
mengsel sudderen tot de uienvlokken zacht zijn. Maak op smaak
met zoetstof.
Dit is een basissaus, waaraan allerlei smaken zoals kerriepoe-
der kunnen worden toegevoegd.Voor 1 persoon

1 – 3 teentjes knoflook
1 eetl. gedroogde uienvlokken
1 dl tomatensap
1 staaf bleekselderij
1/2 rode paprika
80 gr champignons
zout
versgemalen zwarte peper

Laat tomatensap met uitgeknepen knoflook en
uienvlokken 10 min. sudderen. Hak de bleekselderij fijn.
Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd haar in dunne reepjes. Was de champignons en snijd ze in vieren. Voeg de groenten met peper en zout naar smaak bij het tomatensap en laat 10 min. koken tot ze beetgaar zijn.
Serveer bij gegrilde biefstuk.Voor 4 personen.

1 groene paprika
4 staven bleekselderij
2 eetl. gedroogde uienvlokken
3 1/2 dl tomatensap
1 kippenbouillontablet
zout en peper naar smaak
1 rode paprika
1 – 2 theel. kerriepoeder
zoetstof naar smaak.

Snijd de paprika’s en bleekselderij fijn.
Doe de groenten met het tomatensap, bouillontablet, uienvlokken, zout en peper naar smaak in een pan en laat zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de kerriepoeder en zoetstof naar smaak toe.
Laat afkoelen en wrijf het mengsel door een groentenzeef of doe het in een blender, zodat er een gladde saus ontstaat.
Bewaar de saus in potten met schroefdeksel in de koelkast.Voor 6 personen.

1 struik bleekselderij
3/4 l runderbouillon
(1 1/2 vleesbouillontablet)

Kook de bleekselderij in de bouillon beetgaar in ca 30 minuten.
Mix dan in blender of met een staafmixer tot een gladde massa.
Doe de massa terug in de pan en laat sudderen tot een dikke saus ontstaat.
Deze saus past prima bij lamsvlees.Voor 1 persoon

1/2 middelgrote mango
1 1/2 dl magere yoghurt
zout naar smaak
1/2 theel. dieetmargarine
1/2 theel. mosterdpoeder
1 groen pepertje
snufje gemalen koriander

Maak de mango schoon en snijd hem in blokjes.
Voeg deze bij de yoghurt en maak op smaak met zout.
Smelt de margarine in een pannetje met dikke bodem,
voeg mosterdpoeder en het fijngehakte pepertje toe.
Roer het yoghurtmengsel erdoor.
Laat afkoelen voor het serveren.
Garneer met wat gemalen koriander.Voor 6 personen.

2 theel. mieriksworel
1 eetl. appelazijn
3 eetl. citroensap
1 1/2 dl water
zoetstof naar smaak
1 theel. zout
1 theel. paprikapoeder
12 eetl. magere melkpoeder

Doe alle ingrediknten in een blender of mix met een staafmixer tot een gladde saus.

1 Reactie

  1. Hello, If you are don’t know about how to get free roblox generator online from here without any download or registration.

Geef een reactie