Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

59 redenen waarom suiker onze gezondheid verwoest

Dr. Nancy Appleton, auteur van LICK THE SUGAR HABIT, geeft ons 59 redenen waarom suiker onze gezondheid aantast.
En gezonde substituten voor geraffineerde suiker. Dr. Nancy Appleton, auteur van LICK THE SUGAR HABIT, geeft ons 59 redenen waarom suiker onze gezondheid aantast, allemaal geruggensteund door aanhalingen uit medische vakbladen, boeken en tijdschriften.1. Kan het immuunsysteem onderdrukken.

2. Kan de mineralen in het lichaam verstoren.

3. Kan de hyperactiviteit, angstgevoelens, concentratieproblemen en kribbigheid bij kinderen veroorzaken.

4. Veroorzaakt een aanzienlijke stijging van de triglyceriden.

5. Draagt bij tot vermindering van het afweervermogen tegen bacteriele infecties.

6. Kan nierbeschadiging veroorzaken.

7. Vermindert hoge-dichtheid liproteinen.

8. Leidt tot chroomgebrek.

9. Leidt tot borst-, baarmoeder-, darm-, prostaat- en rectumkanker.

10. Verhoogt het deficientiepeil van glucose en insuline.11. Veroorzaakt kopergebrek.

12. Verstoort de absorptie van calcium en magnesium.

13. Verzwakt het gezichtsvermogen.

14. Verhoogt het peil van neurotransmitters, serotine genaamd.

15. Kan hypoglykemie veroorzaken.

16. Kan maagzuur veroorzaken.

17. Kan het adrenalinepeil verhogen bij kinderen.

18. Slechte absorptie komt vaak voor bij patienten met een functionele darmziekte.

19. Kan veroudering veroorzaken.

20. Kan leiden tot alcoholisme.21. Kan tandbederf veroorzaken.

22. Draagt bij tot zwaarlijvigheid.

23. Verhoogt het risico van de ziekte van Crohn en van dikke-darmontsteking.

24. Kan veranderingen veroorzaken die vaak worden aangetroffen bij mensen met maagzweren of zweren in de twaalvingerige darm.

25. Kan artritis veroorzaken.

26. Kan astma veroorzaken.

27. Kan Candida albicans (gistinfecties) veroorzaken.

28. Kan galstenen veroorzaken.

29. Kan hartziekten veroorzaken.

30. Kan blindedarmontsteking veroorzaken.31. Kan multiple sclerose veroorzaken.

32. Kan aambeien veroorzaken.

33. Kan spataderen veroorzaken.

34. Kan de glucose- en insulinereactie verhogen bij gebruikers van orale voorbehoedsmiddelen.

35. Kan leiden tot periodontale ziekte.

36. Kan bijdrage tot osteoporose.

37. Draagt bij tot speekselzuur.

38. Kan een vermindering van insuline-sentiviteit veroorzaken.

39. Leidt tot verminderde glucose-intolerantie.

40. Kan groeihormonen verminderen.41. Kan het cholesterolpeil verhogen.

42. Kan de systolische bloeddruk verhogen.

43. Kan slaperigheid en verminderde activiteit veroorzaken bij kinderen.

44. Kan migraine veroorzaken.

45. Kan de absorptie van proteine verstoren.

46. Veroorzaakt voedselallergieen.

47. Kan bijdrage tot diabetes.

48. Kan toxemie veroorzaken tijdens de zwangerschap.

49. Kan bijdrage tot eczeem bij kinderen.

50. Kan cardiovasculaire ziekte veroorzaken.51. Kan de structuur van DNA beschadigen.

52. Kan de structuur van proteine wijzigen.

53. Kan onze huid verouderen door verandering van de collageenstructuur.

54. Kan staar veroorzaken.

55. Kan longemfyseem veroorzaken.

56. Kan arteriosclerose veroorzaken.

57. Kan een verhoging van lage-dichtheid proteine (LDL) veroorzaken.

58. Kan vrije radicalen veroorzaken in de bloedstroom.

59. Vermindert het functioneren van enzymen*

* Health Freedom News, juni 1994"De truc om af te vallen is om zoveel mogelijk profijt te trekken van zo min

mogelijk calorieen. De meest bevredigende voedingsmiddelen zijn rijk aan

vezels, vooral vruchten als appels en sinaasappels. Aardappels staan

bovenaan de lijst, evenals volkorenprodukten. Vis overtreft vlees. Vetrijk

voedsel verzadigt het minst (je moet er veel meer van eten) - en producten

met het meeste vet en suiker verzadigen het minst omdat slechts een kleine

portie nutrienten in het lichaam komt met een hoog aantal calorieen"

Environmental Nutrition, februari 1996

Tot je suiker definitief laat staan, sul je nooit beseffen hoeveel pijn en

narigheid hij je lichaam en geest veroorzaakt. Probeer de zuivere,

alternatieve zoetstoffen. Voor een geweldig leven vol gezondheid en

geluk moet je echt, voedzaam eten en doen aan lichaamsbeweging.Je natuurlijke verlangen naar zoet is kunstmatig bedorven door het eten

van geraffineerde suiker. Maar dat kun je terugdraaien. Wat vind je

Belangrijker - je normale figuur en een goede gezondheid, of een reep

chocolade?

De natuur heeft ons meer dan genoeg natuurlijke suikerbronnen

verschaft door ons een overvloed aan fruit te geven. Fruit vermindert

het gewicht, en vermeerdert het niet!

Bovendien verschaft de natuurlijke-voedselindustrie nu veel gezonde

en natuurlijke zoetstoffen, zoals rauwe honing( is gezonder dan verhitte,

omdat hij enzymen bevat), geconcentreerd vruchtensap, zuivere ahornstroop,

bruine stroop, sorghum en dadelsuiker.

Denk goed na voor je suiker en kunstmatige ingredienten gebruikt.

Er zijn veel ongeraffineerde zoetstoffen zoals dadelsuiker, rijstsuiker en

gedehydrateerde rietsuiker, die gemakkelijk gebruikt kunnen worden

in elk recept waarin witte suiker wordt verlangd. Soms zal het

eindproduct een enigszins goudblonde, natuurlijkere kleur hebben,

maar consistentie en vochtgehalte zullen niet veranderen.

Kies, als je streeft naar gezondheid, voor natuurlijke zoetstoffen

die gemaakt zijn van vers-gesneden, organisch verbouwd

suikerriet. Een van die producten is Sucanat. Het wordt gemaakt door

het sap uit de rietstengel te persen, te concentreren en dan te drogen

tot een kristalachtig poeder, dat lijkt op droge bruine suiker. Het

behoudt voedzame mineralen (calcium, ijzer, fosfor en potassium),

vitaminen (A, B1, B2, en B6, C ) en spoorelementen (chroom, koper

en zink). Al die nutrienten worden gevonden in natuurlijk suikerriet, en

allemaal worden ze eruit gehaald tijdens het raffineren van witte en

bruine suiker.

Favoriete zoetstoffen voor het bakken zijn dadelsuiker vanwege

de vezels die ze bevatten, en Sucanat.

Om je immuunsysteem op te peppen moet je minder zoetigheid en meer

fruit en groente eten.

Fitness, jan-feb 1996Fitonics, vervolg op Een leven lang fit

Marilyn Diamond en Donald Burton Schnell.

Home Recepten