Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Allemaal kleurtjes

Nog meer cocktails

je zou er zo aan beginnen

A capella

A CAPELLA:

2 cl blue curacao- 2 cl grapefruitsap- 1 cl lime juice- 12 cl tonic- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 4%- Categorie: cooler- Smaak: licht- Decoratie: citroen- Hoeveelheid: 17 cl

Doe de ingredienten, behalve de tonic, samen met enkele ijsblokjes in de shaker. Schud krachtig en schenk de mix door de barzeef in een longdrinkglas met ijsblokjes. Naar smaak aanvullen met koude tonic en meteen serveren met een rietje.

Acapulco

ACAPULCO:

2 cl escorial- 2 cl tequila (wit)- 2 cl grapefruitsap- 1 cl citroensap- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 27%- Categorie: cocktail- Decoratie: sinaasappel- Hoeveelheid: 7 cl.

Mix de ingredienten tezamen met wat ijsblokjes in de shaker stevig doo elkaar. Schenk vervolgens de mix door een barzeef in een cocktailglas.

Amba

3 cl whisky (scotch)- 2 cl rum (bruin)- 1 cl contreau- 1 cl vermouth rosso- ijsblokjes.

Weetje:Alcohol: 36%- Categorie: shortdrink- Smaak: krachtig- Decoratie: citroen- Hoeveelheid: 7 cl.

Meng de vloeibare ingredienten plus ijsblokjes in het roerglas grondig door elkaar. Schenk de mix door een barzeef in een cocktailglas.

Bab's special=ZONDER ALCOHOL

8 cl perensap- 6 cl appelsap- 4 cl bananensap- 1 cl room- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol:0%- Categorie: longdrink- Decoratie: appel- Hoeveelheid: 19 cl.

Doe de ingredienten samen met de ijsblokjes in een shaker. Schud krachtig en schenk de mix door de barzeef in een longdrinkglas met ijsblokjes.

Acapulco

4 cl bailey's creme- 2 cl bleu curacao- 2 cl rum (bruin)- 6 cl ananassap- ijsblokjes.
Weetje: Alcohol: 15%- Categorie: cocktail- Decoratie: ananas- Hoeveelheid: 14 cl.

Doe alle ingrdienten samen met enkele ijsblokjes in de shaker. Schud krachtig en schenk de mix door de barzeef in een cocktailglas.

Barbera

3 cl wodka- 2 cl creme de cacao (bruin)- 2 cl room- ijsblokjes- nootmuskaat.

Weetje: Alcohol: 23%- Categorie: cocktail- Decoratie: aarbeien- Hoeveelheid: 7 cl.

Roer alle ingredienten samen met wat ijsblokjes in een roerglas door elkaar. Schenk de mix door een barzeef in een cocktailglas. Bestrooi de mix met nootmuskaat en serveer meteen.

Campari flip

4 cl campari- 1 cl gin- 4 cl sinaasappelsap- 1 st eigeel- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 15%- Categorie: flip- Smaak: bitter- Decoratie: aardbeien- Hoeveelheid: 9 cl.

Vul de shaker met alle ingredienten en enkele ijsblokjes. Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een champagneglas.

Chi-Chi

4 cl wodka- 1 cl curacao triple sec- 4 cl creme de coconut- 4 cl ananassap- 1 cl citroensap- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 14%- Categorie: longdrink- Decoratie: ananas- Hoeveelheid: 14 cl.

Vul de shaker met alle ingredienten en schud krachtig. Schenk de mix door een barzeef in een groot cocktailglas. Voeg naar believen nog enkele ijsblokjes toe>

Coco Tahiti

6 cl ananassap- 6 cl maracujasap- 6 cl sinaasappelsap- 2 cl cocossiroop- room- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol 0%- Categorie: longdrink- Hoeveelheid: 22cl.

Doe alle ingredienten samen met de ijsblokjes in een shaker en schud hem krachtig. Schenk de mix door een barzeef in een longfdrinkglas met wat ijsklontjes. Serveer de cocktail met een rietje.

Derby

4 cl gin- 8 cl maracujasap- 1 cl grenadine-siroop- 1 cl citroensap- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 11%- Categorie: longdrink- Decoratie: citroen- Hoeveelheid: 14 cl.

Doe alle ingredienten en enkele ijsblokjes in de shaker.

Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een longdrinkglas met ijsblokjes. Kort doorroeren en meteen met een rietje serveren.

Diki-Diki

4 cl calvados- 1 cl gin- 1 cl grapefruitsap- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 33%- Categorie: cocktail- Smaak bitter- Decorati": limoen- Hoeveelheid: 6 cl.

Doe alle ingredienten samen met denkele ijsblokjes in een shaker. Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een cocktailglas.

Duches

2 cl pastis- 2 cl vermouth dry- 2 cl vermouth rosso- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 25%- Categorie: shortdrink- Smaak: gekruid- Hoeveelheid: 6 cl.

Roer d ingredienten tezamen met wat ijsblokjes grondig door elkaar. Schenk de mix door een barzeef in een coctailglas.

egg sour

3 cl Brandy- 1 cl curacao triple sec- 2 cl citroensap- 1 cl suikerstroop- 1 st eigeel- 1 st eiwit- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 20%- Categorie: sour- Smaak: krachtig- Decoratie: sinaasappel- Hoeveelheid: 7 cl.

Schud de ingredienten plus enkele ijsblokjes in de shaker goed door elkaar. Schenk vervolgens de mix door een barzeef in een longdrinkglas. Serveer de cocktail met een rietje.

El Dorado

5 cl tiquila (wit)- 1 cl contreau- 1 cl creme de bananes- 4 cl ananassap- 4 cl bananensap- 4 cl sinaasappelsap- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 13%- Categorie: longdrink- Smaak: fruitig- Decoratie: sinaasappel- Hoeveelheid: 19 cl.

Doe de ingredienten tezamen met enkele ijsblokjes in een shaker. Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een longdrinkglas met ijsblokjes. Serveer de cocktail met een rietje en een roerstaafje.

Erans

4 cl bourbon whiskey- 1 cl apricot brandy- 1 cl cointreau- ijsblokjes.

Weetje:Alcohol: 38%- Categorie: shortdrink- Smaak: zoet- Decoratie: cocktailkersen- Hoeveelheid: 6 cl.

Meng de ingredienten plus enkele ijsblokjes in een roerglas grondig door elkaar. Schenk de mix door een barzeef in een cocktailglas.

Ferrari

4 cl vermouth bianco- 8 cl amaretto- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol 24%- Categorie: cocktail- Smaak: zoet- Decoratie: sinaasappel- Hoeveelheid: 12 cl.

Doe de ingredienten samen met enkele ijsblokjes in een shaker. Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een groot cocktailglas.

Florida

4 cl aperol- 4 cl grapefruitsap- 12 cl tonic-water- ijsblokjes.

Weetjw: Alcohol: 2%- Categorie: longdrink- Decoratie: limoen- Hoeveelheid: 20 cl.

Doe meerdere ijsblokjes in een longdrinkglas. Voeg de aperol en de grapefruitsap toe. Het glas met tonic aanvullen en krachtig doorroeren. Serveer met een rietje.

Fruit mix

4 cl ananassap- 3 cl frambozensap- 2 cl sinaasappelsap- 1 cl citroensap- 10 cl sodawater- ijsblokjes.

Weetje: Alcohol: 0%- Categorie: soda- Smaak: fruitig- Hoeveelheid: 20 cl.

Vul de shaker met de sappen en enkele ijsblokjes. Schud krachtig en schenk de mix door een barzeef in een longdrinkglas. Naar smaak aanvullen met sodawater en kort omroeren. Serveer met een rietje.


Home Recepten