(Jamie)Oliver’s Twist

nieuw televisieprogramma van Jamie Oliver, kijk snel voor een lekker voorbeeldrecept!!! Jamie Oliver is bij de BBC gestopt met zijn programma “The Naked chef”…

Maar gelukkig is hij bij de concurent verder gegaan. Ik heb zijn programma nog niet gezien (is op foodtv) maar heb de bijbehorende recepten wel gevonden op het Internet.

Dus ga allemaal naar:

http://www.foodtv.com/foodtv/show/0,6525,JO,00.html

Voor enkele nieuwe recepten die nog niet in een van zijn kookboeken staan! (en het kan natuurlijk goed zijn dat tegen de tijd dat het in Nederland wordt uitgezonden de recepten alweer verdwenen zijn)

30 mei 2002: In his all-new series, Jamie Oliver does what he loves most: cook for his mates. From musicians to fashion models to magicians, everyone is invited back to the Oliver flat for a meal they’ll never forget. Follow Jamie on shopping expeditions to his favorite stores and get tips and insight on his selections. Then enjoy that inimitable Jamie style as he rustles up a heap of excitingly good grub. Let the party begin!

Op zijn eigen pagina is ook te vinden dat hij al weer bezig is met zijn 4e boek!
zie www.jamieoliver.netalvast een voorproefje van Oliver’s Twist

Chocolate Fridge Cake
Recipe courtesy Jamie Oliver

5 1/4 ounces (150 grams) digestive biscuits
3 1/2 ounces (100 grams) pecans
3 1/2 ounces (100 grams) pistachio nuts
10 glace cherries
2 ready made meringue nests, crumbled into small pieces
5 1/4 ounces (150 grams) butter
1 tablespoon golden syrup
7 ounces (200 grams) good quality chocolate
Cocoa powder, for dusting

Break the biscuits into small pieces directly into a large bowl. Add the pecans, pistachio nuts, cherries and bits of meringue. Put the rest of the ingredients, except the cocoa powder, into a bowl and put over a pan of simmering water on low heat to melt.
Mix the ingredients together and place in the container which acts as your mold. To help with turning out, line a 12 by 8-inch (30 by 20 centimeter) container with cling film, first leaving plenty of extra film at the edges to fold over the top.
Leave in the refrigerator to firm up then turn out and cut into chunky slices. This cake can be kept in an airtight container and actually improves after a couple of days.

Yield: 4 servings
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 15 minutes
Difficulty: Easy

volgens mij kan dit erg lekker worden!!
ik hoor graag als iemand het heeft uitgeprobeerd…

1 Reactie

  1. artikel gaat mee naar mijn Jamie Oliver pagina

Geef een reactie