Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Koriander blad Versus Zware Metalen

Een eenvoudig middel uit de natuur in de strijd tegen zware metalen Korianderblad in de strijd tegen zware metalen

Zware metalen zijn tegenwoordig haast niet meer te ontwijken. Het heeft jaren lang in de amalchaam vullingen van onze kiezen gezeten, het zit in de uitlaatgassen van de meeste van onze verkeersmiddelen, in landbouw giffen, in conserveringsmiddellen, ons drinkwater, maar ook in ons kookgereedschap, blikjes en zelfs onze deodorant. Het Schijnt zelfs te zitten in de inentingen die onze kinderen standaard toegediend krijgen(Publicatie in "de Waldpyk" (Fries internet krantje)Datum: 09-03-04 23:15)

Denk maar eens aan onze alluminium pannen, en het alluminiumfolie dat we allemaal wel eens gebruiken. Als voedsel tijdens het koken, of gedurende langere tijd tijdens het bewaren met aluminium in aanraking komt. vindt er moleculaire uitwisseling plaats........

Zo krijgen we tegen wil en dank het een en ander aan zware metalen binnen.Op de Nederlandstalige Internet is er niet veel over te vinden, maar de natuur biedt ons weer een helpende hand.

Nog niet al te lang geleden (ca 1998) heeft Dr. Yoshiaki Omura bij toeval ontdekt dat vers korianderblad een goed hulpmiddelis om de hersenen en het centraal zenuwstelsel van zware metalen te ontdoen...

Hij had een aantal patienten behandeld voor de oogaandoening trachoma (granulaire conjunctivitis), die wordt veroorzaakt door het micro-organisme Chlamydia trachomatis. Na de standaard medicatie met antibiotica gingen de klachten in eerste instantie weg,maar ze kwamen na enkele maanden steevast terug. Dr. Omura kwam dezelfde problemen tegen bij het behandelen van andere virale aandoeningen als Herpes Simplex type I & II en Cytomegalovirus infectie.

Dr Omura ontdekte dat deze organismen zich vooral concentreerden in die gedeeltes van het lichaam waar zich concentraties van zware metalen zoals kwik, lood en aluminium bevonden. Op een of andere wijze gebruikten de microorganismen de zware metalen om zich te beschermen tegen de antibiotica.

Bij toeval ontdekte dr Omura dat telkens wanneer hij een stevige portie vietnamese soep had gegeten, er meer sporen van kwik in zijn urine zaten. Deze soep bevat veel vers korianderblad (cilantro, chinese parseley)

Verdere tests toonden via de urine monsters aan dat het eten van vers korianderblad ook voor de uitscheiding van meer lood en aluminiun zorgde.

Bij de behandeling van bepaalde virale infecties met de combinatie van antibiotica en "cilantro" was het resultaat nu blijvend. De infecties kwamen niet meer terug.

(Acupnct Electrother Res. 95:20 (3-4): 195-229.)

Niet alleen heeft Dr. Omura een techniek uitgevonden om bepaalde virale en bacteriele infectie beter te genezen, maar ook een goedkope methode om ons lichaam te reinigen van zware metalen (chelatie).

Recent heeft dr Omura een onderzoek gedaan op patienten bij wie amalchaam vullingen werden verwijderd (amalchaam bevat ca 50% kwik).

Ondanks alle gebruikelijke, moderne voorzorgsmaatregelen, zoals sterke lucht en water afzuigsystemen, waterspoelingen en zelfs rubber dammen, werden er grote hoeveelheden kwik gevonden in de longen, nieren, de uitscheidingsorganen, de lever en het hart.

Voor de verwijdering van de vullingen was er geen kwik in deze organan. Binnen drie weken was de kwik verdwenen met behulp van alleen het verse korianderblad.

(Acupunct Electrother Res 96;21 (2): 133-60.)Omdat niet alle patienten de smaak van verse koriander konden waarderen, heeft dr. Omura de opdracht gegeven aan een Pharmaceutisch bedrijf om een 100 mg cilantro tablet te maken. De patienten bij wie de amalchaam vullingen werden verwijderd namen 4 maal daags een tablet van 100 mg. Tot nu toe zijn er nog geen cilantro tabletten getest, en er gaan geluiden op dat het actieve bestanddeel toch minder wordt tijdens het produktieproces. Dus Houd het voor de zekerheid maar bij "the real thing".

Recept voor Cilantro Pesto:

1 teen knoflook

1/2 maatbeker (ca 125 ml) amandelen, cashews of andere noten

1 maatbeker (ca 250 ml) stevig opgevuld met vers koriander blad

2 eetl citroensap

6 eetl olijf olie

Doe de koriander met de olijfolie in een blender en maal tot de koriander fijn is. Doe de resst van de ingrediente er bij en maal tot je een brokkelige pasta hebt. De consistentie kan je nog iets veranderen door meer of minder olijfolie en citroensap te gebruiken. Het is goed in de vriezer te bewaren maar in een tuppertje of glazen pot onder een klein laagje olijfolie is het ook zeker een week in de ijskast houdbaar.Zware metalen hebben de neiging om zich vooraltijd in ons lichaam te nestelen, en er is bewezen dat ze tal van aandoeningen kunnen veroorzaken, en vermoed wordt dat ze ook invloed hebben op het ontstaan van ziektes als Alzheimer.

Een goedkope remedie vinden we bij de groentenboer. Maak de cilantro pesto, en eet die bij indische gerechten, strooi korianderblad ipv peterselie en selderij over de nassi, bami of wat voor aziatisch gerecht ook.....

Doe een of twee keer per jaar een ontgiftingskuurtje door twee a drie weken achter elkaar per dag twee theelepeltjes pesto te nuttigen..... Zon reinigings kuur kost je maar en paar euro per keer, dus wat let je!

Bron: Alternatives Date: June 1998, pages 91 - 92

Publisher: Mountain Home Publishing ISSN: 0893-5025

Author: David G. Williams, DC

http://www.heall.com/body/altmed/treatment/heartdisease.html

vertaling en bewerking Edda Baert Mommaerts ? 2004De recepten openen in een nieuw venster

Langoustines met Koriander-mayonnaise

Bouillon met Tomaat, Omelet en Korianderblad

Koriander-mayonnaise

Reorbak Gado Gado

Garnalenrijst

Nassi Kuning (gele rijst)

Mihunschotel

Tahu Tja

Pinda-Groentensoep

Zonnige Rijstsalade

Eet Smakelijk

Home Recepten