Een onbekende groentesoort is de klaroen. In dit artikel wordt een uitleg gegeven van deze groente precies is. Botanische naam: Amaranthus dubius

Klaroen is een van de vele Amaranthussoorten. De herkomst van Amaranthus is vermoedelijk Zuid-Amerika alsook India. Bijna overal in de tropen worden Amaranthussoorten als bladgroente gebruikt. Vaak worden ze in het wild verzameld. Klaroen heeft ovale, groene of groenrode bladeren.
In de Antilliaanse en Surinaamse keuken wordt meestal alleen het blad gebruikt. In de Indonesische en Chinese keuken het blad en de stengels.
Klaroen is in de groentela van de koelkast ongeveer een week houdbaar. Het kan ook goed worden ingevroren. De smaak lijkt op die van spinazie, maar dan wat zachter.Botanische naam: Amaranthus spinosus

Behoort net als klaroen tot de familie van de Amaranthus. Kleine klaroen heeft groene, lange, ronde blaadjes. Het lijkt enigszins op postelein. Zowel de blaadjes als de steeltjes kunnen worden gebruikt. In de groentela van de koelkast is het ongeveer vijf dagen houdbaar. Kleine klaroen smaakt hetzelfde als klaroen.
Deze groentesoorten zijn onder andere in toko’s en op diverse grote markten te koop. Als tropische gewassen zijn ze doorgaans iets duurder dan de inheemse groentesoorten. Vaak worden ze in bosjes gebundeld verkocht. Zo’n bosje is doorgaans voldoende voor twee personen. Maar de groente is ook volgens gewicht te koop.