Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Kan ik nog wel kip eten?

omchrijving van kip. Rauw vlees en in het bijzonder kip bevat vrijwel altijd de ziekteverwekkende salmonella bacterie.

Bij een temperatuur tussen de 15?C en 40?C vermenigvuldigt een bacterie zich in een periode van 8 uur tot zestien miljoen.. Het bewaren van voedsel op kamertemperatuur is dus vragen om moeilijkheden.

Neem daarom de volgende maatregelen:

- plaats kip na aankoop zo snel mogelijk in de koelkast.

- Bewaar kip in de koelkast bij 4oC. Hierdoor blijft het aantal bacterien beperkt.

- Bewaar kip in de koelkast niet langer dan een a twee dagen.

- In de diepvriezer kunt U het enkele maanden bewaren.

- Ontdooi kip in de koelkast, dit gaat bacteriegroei tegen.

- Verhit de kip door en door om de aanwezige bacterien te doden.

- Zorg bij bakken en braden dat de kip helemaal gaar wordt.

? Gebruik nooit eenzelfde schaal of vork voor zowel rauw als bereide kip zonder deze eerst grondig te wassen.

- Houdt rauwe kip gescheiden van bereide kip om herbesmetting te voorkomen.

- Was de handen na aanraking van kip.

Home Recepten