Wat zijn de adviezen om gezond te barbecuen?

Genieten van de barbecue. Om te genieten van de barbecue adviseert het Voedingscentrum het volgende:
? Voorkom besmetting door rauw vlees en rauwe kip niet in
contact te brengen met bereid vlees of kip en groente.
? Maak rauwkost kort van tevoren klaar en bewaar het nooit
langer dan een dag in de koelkast.
? Neem het vlees en de kip niet te lang van tevoren uit de
koeling: zet niet teveel klaar, maar neem het benodigde
in porties uit de koelkast. Bewaar wat niet direct wordt
gebruikt in de koelkast.
? Weer insecten, ze kunnen bacterien verspreiden.
? Dek gerechten af.

Artikel van voedingscentrum.

1 Reactie

  1. j.klompstra

    20 juli 2005 at 21:58

    Als je gaat barbecuen moet je geduldig zijn het vlees moet gaar en mag niet verbrand zijn.
    Vaak lijkt het door een te heet vuur wel gaar aan de buitenkant maar eet je half gaar vlees. Ook de kans dat het zwart wordt(is *** verwekkend)en dat is met ongaar vlees vragen om moeilijkheden.

    Joost

Geef een reactie