Een 3 gangenmenu bestaande uit:
Voorgerecht: Lamsvleesbouillon;
Hoofdgerecht: Konijnfilets met calvadossaus;
Nagerecht: Fruit-ijstoetje.
Benodigdheden voorgerecht:
500 gram lamsschenkel
2 uien
1 winterwortel
1 prei
2 stengels bleekselderij
5 takjes peterselie
5 takjes selderij
2 teentjes knoflook
2 laurierblaadjes
100 gram cantharellen of shitake
4 takjes rozemarijn
peper en zout

Bereiding:
Doe de schenkel in een grote pan en giet er 2 liter koud water op. Breng dit aan de kook en haal het schuim eraf. Maak de uien, winterwortel, de prei en de bleekselderij schoon en snij ze in grote stukken. Doe de groenten in de bouillon. De peterselie, selderij, de ongepelde teentjes knoflook en de laurierblaadjes bij de bouillon doen. Opnieuw aan de kook brengen en zonder deksel zachtjes ca. 4 uur laten trekken.
Dan de bouillon zeven door een schone theedoek boven een andere pan. De bouillon laten afkoelen en het vet eraf scheppen.
De cantharellen schoonmaken en in plakjes snijden en samen met de rozemarijn bij de bouillon doen en deze tegen de kook aan brengen.
Op een laag vuur nog 10 minuten zachtjes laten trekken. De bouillon op smaak brengen met peper en zout.

Benodigdheden konijnfilet met calvados:
4 konijnfilets
peper en zout
50 gram boter
1 sjalot
1 eetlepel bloem
300 ml slagroom
50 ml calvados
12 gedroogde pruimen
10 blaadjes basilicum
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 ?C. Snipper de sjalot voor de calvadossaus fijn. Peper en zout de filets. Laat de boter in een koekepan smelten en lichtbruin kleuren. Braad de filets rondom bruin in ca. 2 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm in de oven of verpak ze in alu-folie.
Fruit de sjalot in de achtergebleven braadboter glazig. Strooi de bloem over de sjalot en laat deze even meegaren. Giet er nu al roerend de slagroom en de calvados bij. Snij de pruimen in reepjes en roer ze eveneens door de saus. Laat de saus even pruttelen. Snij de basilicum in reepjes en roer ze door de saus, breng op smaak met peper en zout.

Bij de konijnfilets smaken heel goed spruitjes gemengd met blokjes knolselderij.
Benodigdheden:
400 gram spruitjes en
een halve knolselderij.

Snij de knolselderij in blokjes en kook deze beetgaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze eveneens beetgaar. Schep beide groenten door elkaar en stoof ze nog even met een klontje boter. Hierbij smaakt heel goed een aardappelpuree.
Kook 600-750 gram aardappelen.
Pureer de aardappelen onder toevoeging van een beetje roomboter en een scheutje melk.
Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Benodigdheden nagerecht:
2 bakjes aardbeien
4 kiwi’s
poedersuiker
bakje moeloenijs
slagroom

Bereidingswijze:
pureer in de keukenmachine 1 bakje aardbeien en voeg onderwijl de poedersuiker toe.
Snij de resterende aardbeien in plakjes, evenals de geschilde kiwi’s. Verdeel het fruit over 4 borden en giet wat saus over de aardbeien. Voeg een bolletje meloenijs toe en een toef slagroom.