Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

VERVANGING VOOR SUIKER

Een bijdrage van canderel, vervangt de suiker en vermindert de calorieen in de voeding

HEERLIJK ZOET

Wie op zoek is naar een evenwichtige voeding, vindt in Canderel een ideale bondgenoot. Canderel is het puikje van de zoetstoffen. Dit exclusief vervaardigde product is het smakelijke zoet voor koffie, fruit en tal van warme en koude gerechten. Canderel heeft dezelfde zoetkracht als suiker, maar bevat wel tot 50 keer minder calorieen.

WAT IS CANDEREL?

Canderel is een zoetstof die het resultaat is van de combinatie van twee natuurlijke eiwitbestanddelen die ook terug te vinden zijn in onze dagelijkse voeding; in groenten, fruit en zuivelproducten bijvoorbeeld, Canderel bestaat in de vorm van tabletjes (voor de warme dranken) en poeder (voor fruit, desert en gerechten),. Consumptie van Canderel houdt geen enkel risico in.

MAKKELIJK IN GEBRUIK

Ook al is het veel lichter, toch is het volume van Canderel in poedervorm vergelijkbaar met dat van suiker. Een eetlepel Canderel is net hetzelfde als een eetlepel suiker. Voor recepten deelt u het suikergewicht in gram door 10 en u hebt meteen het equivalent in Canderel. De caloriewinst bedraagt 88%

1 eetlepel suiker/ gewicht ca. 12g/ calorieen 16,0/ kj 201,60

1 eetlepel Canderel/ gewicht ca. 1,2g/ calorieen 0,3/ kj 22,7

keukentip:Als u langere tijd kookt op meer dan 180?C verliest Canderel een stukje van zijn zoetkracht. Als u bijvoorbeeld een gerecht klaarmaakt in de oven, raden we u aan om Canderel pas aan het eind van het bakprocede toe te voegen.

Een tabletje Canderel is vergelijkbaar met een klasiek klontje suiker (4g), maar bevat 98% minder calorieen. Voor de liefhebbers van een lekker kopje koffie of van licht gezoete warme dranken bestaat er ook Canderel PICCOLO dat evenveel zoetkracht heeft als een half klontje suiker (2g). Net zoals bij de klasieke Canderel, is het aantal calorieen ook hier verwaarloosbaar.

1 klontje suiker/ calorieen 16,0/ kj 67,2

1 klasieke Canderel/ calorieen 0,3/ kj 1,5

1 Canderel Piccolo/ calorieen 0,17/ kj 0,7

Voor meer informatie kunt u schrijven naar;

BELGIE

Canderel, Tervurenlaan 270, 1150 Brussel.

NEDERLAND

Canderel, Postbus 1402, 3600 BK Maarssen.

NOG ENKELE NUTTIGE TIPS

Even zoet maar minder calorieen

De zoetkracht van 10g Canderel poeder is gelijk aan die van 100g suiker, maar met Canderel poeder bespaart u maar liefst 88% calorieen.

Gezond voor het gebit

Suiker veroorzaakt tandbederf, Canderel niet.

Mooi stijf

Magere room en eiwit worden met Canderel poeder even stijf en luchtig als met suiker. Maar met Canderel is het aantal calorieen veel minder. Bovendien blijven magere room en eiwit langer stevig.

Home Recepten