Engelse maten

Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de
hoeveelheden. Voor alle
duidelijkheid zal ik echter even de equivalente
hoeveelheden in `onze’
maten geven: http://members.aol.com/eponaworks/ptriskele.jpg‘”>
Bij het maken van cocktails werkt men vaak met Engelse maten wat betreft de
hoeveelheden. Voor alle
duidelijkheid zal ik echter even de equivalente hoeveelheden in `onze’
maten geven:

* “oz.” (of: “1 fluid ounce”) is gelijk aan 28.41 kubieke centimeter
(of 0.028 liter).
een ounce voor `vaste’ zaken (vruchten bijvoorbeeld)= 28,4 gram;
* 1 “pony” = 1 fluid ounce = 0.028 liter;
* 1 “cup” = 8 fluid ounces = net geen 1/4 liter (0.23);
* een “dash” = 3 druppels;
* een “jigger” = 1 1/2 fluid ounce = 0.043 liter.

Wanneer er in een recept (bijvoorbeeld) “een half glas” staat, dan wordt
daar het glas bedoeld zoals dat bij benodigdheden genoemd is.
Wanneer er bijvoorbeeld staat “een glas sap”, maar wordt er geen specifiek
glas genoemd, dan wordt daarmee bedoeld dat je zelf het glas mag kiezen,
oftewel: voeg het sap NAAR SMAAK toe.

BASIS-BENODIGDHEDEN:

Wanneer je vaker cocktails gaat maken, is het handig als je de volgende
zaken in ieder geval in huis hebt:

* een Cocktail-shaker met een “top”;
* een bar-strainer (voor het maken van ijs);
* een flesopener;
* een kurketrekker;
* een grote mix-kan (“Mixing Pitcher”);
* een mes;
* een ijsemmer;
* een citruspers;
* een barlepel;
* roerstaafjes;
* servetjes;

Ook is het handig diverse maten en soorten glazen te hebben. Zo zijn er o.a. de volgende
glazen (met de volgende inhoudsmaat):

* een “Jigger” (in de inhoudsmaten 1/4, 1/2, 3/4, 1 1/2, en 2 ounce);
* een “Highball” (8 ounce inhoud);
* een “Collins” (12 ounce inhoud);
* een “Pony” (1 ounce inhoud);
* brandewijnglazen (3 ounce inhoud);
* Sherry-glazen (4 ounce inhoud);
* Cocktail-glazen (3 ounce inhoud).

2 Reacties

  1. Plaats ik net een oproepje of iemand mij kan vertellen hoeveel 1 cup is. Lees ik prompt jouw artikel. Nu weet ik het dus.
    Hartelijk bedankt.

  2. Hallo Barbara,
    Ik heb je artikel als favoriet gemarkeerd.
    Maar ik ben het met een dingetje niet eens.
    Je zegt dat een bar-strainer voor ijs te maken is.
    Maar een bar-strainer is een andere benaming voor barzeef.

    Groetjes Mary

1 Pingback

  1. stream movies

Geef een reactie