Joekel van een hamburger WEEKEND HAP 007
Men neme gehakt, stop er kruiderij in en slaan hem plat. Bak tot gaar en bedien het in een Turkse brood op en bedje van salade.

Een joekel van een hamburger WEEKENDHAP
voor gehakt
500 g lams of rundergehakt
1 ui, fijn
olie voor bakken
50 g ansjovis, fijn
2 e kappertjes, fijn
1 ei
paneermeel

1. Fruit de ui aan in wat olie tot zacht.
2. Voeg de ansjovis toe en laat dit even smelten en laat afkoelen.
3. Meng de uienmengsel, kappertjes, en ei door gehakt en voeg precies zoveel paneermeel toe om er een stevige gehakt van te maken.
4. Maak een grote platte hamburger. (zo groot als een Turkse brood).
5. Bak hamburger in olie in de koekenpan gaar en krokant.

Joekel van een hamburger WEEKEND HAP 002 Joekel van een hamburger WEEKEND HAP 003
maken van hamburger
1 afgebakken Turkse brood doormidden gesneden

salade
ijsbergsla, in reepjes
komkommer, in plakjes
tomaat, in plakjes
uienringen
knoflook mayonaise (gemaakt van mayonaise, knoflookpoeder, zout en peper)

1. Beleg de onderste helft van Turkse brood met ijsbergsla, gevolg door komkommer, tomaat en uienringen.
2. Doen hamburger erop.
3. Verdeel knoflookmayonaise erover.
4. Snijd hamburger in 8 driehoeken en serveer 2 driehoeken per persoon.

Eventueel kan je ook plakjes belegen kaas toevoegen.