Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vleesschaal voor Nieuwjaarsdag Gourmetten

kipfilet voor gourmette 007 kipfilet voor gourmette 004
Gemarineerd Kipfilet Voor Gourmette
250 g kipfilet in dunne plakjes gesneden

voor marinade
1 e olie
1 kleine ui geraspt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 e honing
3 e tomatenketchup
2 e Worcestersaus
1 e Engelse mosterd
1 t Tabasco
zout
zwarte peper

1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar.
2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco erbij en kook zachtjes voor 2 – 3 min. en laat marinade afkoelen.
3. Marineer kipfilet voor 2 uur of langer in marinade .
4. Bak plakjes kipfilet om en om op gourmet tot gaar, (zo 10 min in totaal)

kipfilet voor gourmette 010 kipfilet voor gourmette 001
Indiase Kipfilet Voor Gourmetten
250 g dun gesneden plakjes kipfilet
knoflookpoeder
gemberpoeder
tomatenketchup
garam masala
korianderpoeder
komijnpoeder
geelwortel
cayennepeper
zout
Griekse yoghurt

1. Marineer kipfilet voor tenminste 2 uur.
2. Bak plakjes kipfilet op gourmet om en om tot gaar en goudbruin.

gehakt garnalen gourmetten 016 gehakt garnalen gourmetten 003
Mini Hamburgers Voor Gourmetten
250 g gemengd gehakt van goede kwaliteit
1/2 t zout
mespunt zwarte peper
mespunt kruidnagel
mespunt noodmuskaat
1/2 t geroosterd en gemalen koriander (roosteren doe je in een droge
koekenpan)
1/2 t Worcestersaus

1. Meng alle kruiderij door gehakt en meng erna de vetspek door gehakt.
2. Maakt er platte hamburgertjes van.
3. Bak tot gaar en krokant op gourmette.

gehakt garnalen gourmetten 006 gehakt garnalen gourmetten 001
Goed Gekruid Slavinkjes Voor Gourmette
250 g rundergehakt
plakjes serranoham
1 sjalot, geraspt
1 kleine teentje knoflook, geraspt
olie
2 t peterselie, fijn
1 t worcestersaus
mosterd
zout
peper
olie

1. Fruit sjalot en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen.
2. Meng nu alle ander ingrediënten behalve mosterd en spek door de gehakt.
3. Vorm kleine worstjes.
4. Verdeel spekreepjes nu in 2 over de breedte en bestrijk de spekreepjes met mosterd.
5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk worstje.
6. Bak slavinkjes om en om op gourmette tot gaar en spek knapperig.

gehakt garnalen gourmetten 013 gehakt garnalen gourmetten 009
Mini garnalen spiesen voor gourmetten
150 g gepeld middel grote garnalen
3 e mayonaise
1 t Herbes de Provence (mengsel van 4 delen marjolein, 4 delen tijm, 4 delen bonenkruid, 2 delen rozemarijn, 2 delen basilicum, 1 deel salie) (Je kan de ook kant en klaar in een potje kopen)
zout
zwarte peper

saté stokjes

1. Meng ingrediënten en meng garnalen erdoor.
2. Laat voor een half uurtje marineren.
4. Kort op gourmet stel bakken met iets olie.

shoarma voor gourmetten 014 shoarma voor gourmetten 011
Shoarma voor gourmetten
250 g reepjes lamsvlees

voor marinade
1/2 t piment
1/4 t cayennepeper
1/2 t gemberpoeder
1/4 t kaneel
1/2 t knoflookpoeder
1/2 t komijnpoeder
1/2 t koriander
1/2 t geelwortel
1/2 t nootmuskaat
1/2 t peterselie, gedroogd
1/2 t selderij, gedroogd
1 t paprikapoeder
1/2 t zout
1/4 t zwarte peper
2 t olie

1. Meng alle marinade ingrediënten en meng het vlees erdoor.
2. Marineer voor een uurtje.
3. Bak op gourmette gaar en krokant.

Eten met shoarmasaus op broodjes met pickels.

shoarma voor gourmetten 008 shoarma voor gourmetten 005
Lamskoteletten voor bij gourmetten
4 kleine lamskoteletten
2 t Worcestersaus
1 t bruine suiker
mespunt kruidnagelpoeder
1/2 e koriander zaden
1/4 t zwarte peperkorrels
1 t grove zeezout

1. Maal de koriander zaden en peperkorrels grof. (ik doen het altijd in een koffiemolen)
2. Smeer lamskoteletten in met Worcestersaus. (met een kwast)
3. Meng zeezout en suiker door specerijen mengsel en wrijf vlees ermee in.
4. Bak op gourmette tot goudbruin en gaar.

1 Reactie

  1. The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your work. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful
    stick rpg 2

Geef een reactie