Dukkah 003

Ken je dukkah al? Het is een noten-specerijenmengsel dat van oorsprong uit Egypte komt. Je kunt er je brood in dopen, je kunt het over salades strooien, over gekookte groenten, groentesoepen of smoothies. Ook lekker over een oosterse tomatensaus of een pittige stoofschotel …

Dukkah 006 Dukkah 001
Party hapjes van Chorizo, ananas en een dukkah dip
voor kebabs
1 ananas, geschild en in hapklare plakjes of ringen uit blik
250 g chorizo-worst, in plakjes met hetzelfde dikte als ananas
6 in water geweekte stokjes

voor marinade
60 ml (¼ k) honing
30 ml (2 e) balsamico azijn

Meng ingrediënten.

1. Rijgt ananas en Chorizo om en om aan stokjes.
2. Kwast in met marinade.
3. Grilleer kebabs tot er een gekarameliseerde laagje ontstaan.
4. Serveer met dukkah dip.

Dukkah dip
Rooster 100 g cashewnoten, grof gehakt
Rooster 80 g sesamzaden
30 g korianderzaden, gehakt
30 g komijnzaden, gehakt
1 t grove zeezout

Meng ingrediënten.

Dukkah variatie 2
1. Verhit de oven voor op 180 ° C. Verdeel 225 g gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, allemaal lekker) samen met 1 eetlepel korianderzaad, 2 eetlepels komijnzaad, ½ eetlepel sesamzaad en 1 eetlepel venkelzaad over een bakplaat.
2. Rooster het geheel in de oven ongeveer 10 minuten. De zaadjes moeten kleuren, net als de noten en het moet lekker gaan ruiken. Laat alles afkoelen.
3. Doe het specerijen-notenmengsel over in een keukenmachine
4 Voeg 1 theelepel grof zout en 2 theelepels gemalen zwarte peper toe en maal het tot kruimels.

Tips Je kunt de dukkah in een afgesloten bakje enkele weken goed houden

Dukkah variatie 3
sneden geroosterd brood, zonder korst en in repen gesneden
extra vergine olijfolie
dukkah

Dip brood eerst in olijfolie en erna in dukkah.