Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Dagboek van een alleseter (29/09/13)

WEEKEND HAP

Even de zon in huis gehaald... KIPSATÉ UIT INDONESIË MET PINDASAUS

Ingrediënten

kipfilets in blokjes

in water geweekte satéstokjes

voor marinade

1 t kentjur poeder

1/4 t kruidnagelpoeder

1 cayennepeper

1 t knoflookpoeder

1 t paprikapoeder

kippenbouillon, verkruimeld (blokje voor 250 ml bouillon)

1 t aromat

mespunt ve-tsin

1 e ketjap asin

Bereidingswijze

1. Meng marinade ingrediënten door elkaar en meng kipblokjes erdoor.

2. Laat kip voor 2 uur marineren. (niet langer, heeft kip niet nodig)

PINDASAUS

Ingrediënten

1/2 potje pindakaas

2 vol t uienpoeder

1 t knoflookpoeder

1 t sambal

1 t zout

1 t bruine suiker

150 ml kippenbouillon of melk helft kippenbouillon en helft melk

1 e sojasaus

1 e citroensap

1 t gemberpoeder

Bereidingswijze

Kook alle ingrediënten tezamen tot er een gladde pindasaus is verkregen.

FETA SALADE

Ingrediënten voor dressing

2 e citroensap

3 e olijfolie

1 t verse oregano, fijn

1 t verse dragon, fijn

2 takjes peterselie, fijn

1 t knoflook, fijn

zout

peper

Ingrediënten voor salade

1 komkommer in dunne plakjes

4 vleestomaten, in dunne plakjes

1 ui, in dunne halve ringen

200 g on gemarineerd fetakaas

12 kleine zwarte olijven

Bereiding van dressing

1. Meng alle ingrediënten samen tot een heldere dressing.

2. Plaatst tot gebruik in koelkast.

Bereiding van salade

1. Leg op grote salade schaal plakken tomaten, in een ring vorm.

2. Verdeel plakken komkommer over tomaten, in een ring vorm.

3. Verdeel uien ringen over komkommer.

4. Verkruimel Feta kaas erover en verdeel olijven over salade.

5. Bewaar afgedekt in koelkast tot gebruik.

Opmaak van salade

1. Roer sausje nogmaals goed door.

2. Sprenkel dressing over salade.

PATAT UIT DE ACTIFRY

Maak diepvries patat klaar in ActiFry of anders in oven.

Zout patat na.

Home Recepten