Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Speklappen uit alle windstreken, soorten en maten

Al mijn lekkerste speklappen gerechtjes op een rijtje. Dit word heerlijk smullen! Speklappen zijn niet zo bevorderlijk voor de lijn, maar nu en dan een lekkere speklapje eten is niet alleen goed voor de lichaam maar ook verruimend van geest. (comfort food)
Hier onder een paar recepten waarin speklappen en zowel ook hele stukken varkensbuik gebruikt worden.

(klik op de titel van elk gerecht als jij het wilt printen)

CHINESE 5 KRUIDEN SPEKLAPPEN
Ingrediënten
700 g speklappen, elk speklap in vier gesneden (zo 4 cm stukken)
1 e pinda of zonnebloemolie
3 sjalotten, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
4 e lichte Chinese sojasaus
2 e oestersaus
50 g bruine suiker (als jij van zoet houd, doen jij er nog een schep bij)
200 ml kookvocht waar de speklap in gekook was (genoeg vocht dat vlees onder vocht staan)
2 hele steranijs
1 t Chinese 5 kruiden
lente-ui in diagonale plakjes gesneden voor garnering

Bereidingswijze
1. Kook speklappen met wat zout voor 5 min. en spoel ze erna in koud water af en laat uitlekken.
2. Bak speklappen in een 1/2 e olie tot aan alle kanten bruin en doen ze erna in een stoofpan.
3. Voeg een 1/2 e olie bij de bakvet en roerbak de sjalotten en knoflook tot het begint te kleuren.
4. Voeg nu overige ingrediënten toe en breng aan kook.
5. Voeg saus bij het vlees en smoor heel zachtjes voor 1-2 uur met deksel op pan en tot er een dik gebonden saus is gevormd.
6. Doen vlees op serveer schaal en garneer met lente-ui.

CHINEES GEKOOKT EN GESTOOMD SPEKLAPJES
Ingrediënten
600 g speklapjes
1 1/2 t mustard flavor Chinese sojasaus of donker Chinese sojasaus (voor smaak en kleur)
1 teentje knoflook, fijn
2 cm verse gember, fijn
1/2 t suiker
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e oestersaus
1/2 t Chinese 5 kruiden poeder
60 g pekel mosterdgroenten uit een zakje (toko) waarbij jij het goed afspoelen en fijn snijden erna
lente-ui in stukjes
olie voor frituren

Bereidingswijze
1. Kook speklapjes zachtjes in water in hun geheel voor 1 uur waarbij speklapjes onder water zijn.
2. Spoel speklapjes af onder koude water en lek speklapjes goed uit en dept droog.
3. Frituur speklapjes in olie tot knapperig en goudbruin van kleur.
4. Ontvet de speklapjes op keukenpapier en laat ze afkoelen.
5. Wrijf speklapjes in met sojasaus.
6. Maak een sausje van overige ingrediënten behalve de mosterdgroenten en lente-ui.
7. Smeer speklapjes in met dit sausje.
8. Leg onder in een stoompan of rijst stomer de mosterdgroenten en daar bovenop de speklapjes.
9. Stoom speklapjes voor 1 uur met deksel op pan.
10. Tien min. voor dit klaar zijn word de lente-ui bovenop gelegd en mee gestoomd.

SPEKLAP SPIRAALTJES MET 15 SMAAKMAKERS
Ingrediënten
1 kg speklappen

1 t paprika
1 t mosterdpoeder
1 t uienpoeder
1 t knoflookpoeder
1/2 t cayennepeper
1/2 t chilipoeder
1/2 t zwarte peper
2 t zout
1 t komijn
1 t korianderpoeder
1/4 t pimentpoeder
1 volle t gedroogde selderij
1 volle t gedroogde oregano
1 volle t basilicum
1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van hoe sterk de smaak is)

Bereidingswijze
1. Snijd alle "losse" stukjes van speklappen zodat jij lange evenredige lapjes krijgen. (afval stukjes zijn lekker voor door een omelet)
2. Snijd door de hele lengte van speklap zodat er 3 lange repen zijn.
3. Meng alle kruiden en wrijf spekreepjes aan alle kanten goed in.
4. Rijgt vlees repen aan saté stokjes door het vlees aan één end door stokje te steken en dan spiraalsgewijs het vlees om de stokje te rollen en aan andere uiteinde weer vast te prikken aan stokje.
5. Laat liefs een uurtje marineren.
6. Bak vlees vlechtsels tot goed gaar en goudbruin van kleur. Dit kan op een ingevette bakplaat in oven, of in olie in een koekenpan of op bbq door vooraf eerste de spiraaltjes met vet in te smeren.

MIJN VARIATIE OP CHAR SIU (zoete geroosterd varkensvlees)
Ingrediënten
500 g varkenslappen of schouderlappen of speklappen
2 e hoisinsaus
1 e donker Chinese sojasaus
1 e droge sherry
1 t sesamolie
1 t honing
1 t suiker
1/2 t knoflookpoeder
1/4 t vijfkruidenpoeder
1/4 t gemberpoeder
zout
sambal oelek
rode kleurstof, naturel (je kan het ook weglaten, maar dan is het niet meer een typische Char Siu
honing voor bestrijken van vlees

Bereidingswijze
1. Meng marinade en meng vlees er goed doorheen.
2. Laat een paar uur marineren. (hoe langer, hoe beter)
3. Rooster vlees onder grill in de oven of buiten op de BBQ.
4. Besmeer vlees de laatste 10 min. met honing voor een nog mooier glans.
5. Snijd vlees in plakken en serveer warm of koud bij een Chinees rijs tafel.

ZELFGEMAAKT CHINEES GEDROOGDE SPEK
Ingrediënten
500 g speklappen (of jij kan een stuk ontbeend varkens buikspek met zwoerd kopen en er lange stoken van snijden van zo 5-6 cm breed en 1 1/2 cm dik)

VOOR MARINADE:
30 g suiker
3 e lichte Chinese sojasaus
1 t donkere Chinese sojasaus (ook lekker is met Chinees champignons gegeurd, donkere sojasaus)
2 t zout
1 1/2 e Chinese rijstwijn (Shaoxing), ik gebruik droge sherry
mespunt ve-tsin of sterk gegeurd kippenbouillon poeder

Bereidingswijze
1. Meng marinade ingrediënten goed en meng de repen spek door marinade.
2. Doen spek in afgesloten plastiek bak in koelkast en laat voor 2 dagen marineren. (keer vlees zo nu en dan)
3. Haal vlees uit marinade en maak aan ene punt een inkeping en steek er een stukje touw door en knoop zodat er een lus gevormd worden om vlees aan op te hangen.
4. Hang vlees op aan haken op een koele goed geventileerde plaats.
5. Na 4 dagen drogen, is het spek gereed voor gebruik.
6. Voor serveren, word spek op hoog vuur gestoomd tot zacht en warm en erna in plakken gesneden.

PITTIG CHINEES SPEKLAPJES MET EEN PEPER LAAGJE (nieuw)
Ingrediënten
VOOR MARINADE:
knoflook, fijn
suiker
witte peper
zout
witte rijstazijn
rijstwijn of droge sherry
lichte sojasaus

maïzena
olie voor frituren

VOOR SAUS LAAGJE EROMHEEN:
grove zeezout
zwarte peper, iets grof gemalen
1 rode peper, fijn
1 groene peper, fijn
bruine suiker (als contrast van hete pepers)

Bereidingswijze
1. Marineer vlees voor 2 uur.
2. Meng vlees en maïzena.
3. Frituur stukjes speklap tot mooi gekleurd.
4. Laat vlees ontvetten op keukenpapier.
5. Doen zout, peper, rode en groene peper in een droge pan en bak dit tot de geuren vrijkomen.
6. Meng vlees en suiker erdoor en roerbak tot vlees bedekt is met kruiden laagje.

GESMOORD GEKRUID VARKENSVLEES
Ingrediënten
500 g speklappen in 3-4 cm blokjes gesneden
1/2 prei in dikke ringen gesneden of 3 lente-uien
4 cm. gemberwortel in plakken gesneden
1 e olie
1 e droge sherry
1 vol t suiker
4 e sojasaus
1 steranijs
1 kaneelstokje van 5 cm.
1 t zout
kippenbouillon

Bereidingswijze
1. Verhit de olie op hoog vuur, roerbak het vlees tot de roze kleur is verdwenen.
2. Voeg sherry, sojasaus, suiker, prei, gember, steranijs, kaneelstokje en kippenbouillon toe en roer alles goed door vlees en breng aan kook.
3. Doe in zware stoofpan of vuurvaste aardewerk pot.
4. Zet de pan op heel zacht vuur(plaatje) met deksel op de pan.
5. Smoor vlees tot gaar. Hoe langer hoe lekkerder. Minimaal 3 uur.

GEMARINEERD SPEKLAPJES
Ingrediënten
4 speklappen
2 e olie2 e tomatenketchup

VOOR MARINADE:
2 e ketjap manis
1 teentje knoflook, fijn
2 t bruine basterdsuiker
2 t citroensap
een paar druppels tobasco of sambal
1 e droge sherry
1/2 t zout

Bereidingswijze:
1. Meng ingrediënten voor marinade goed en meng de speklappen erdoor.
2. Laat ze voor tenminste 1 uur marineren op een koele plaats.
3. Laat nu de speklappen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
4. Bak speklappen voor 4 min aan elk kant op hoog vuur. (Wel uitkijken dat het niet aanbranden)
5. Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los met de marinade, de tomatenketchup en desgewenst een extra scheutje water.
6. Warm speklapjes door in de saus.

LANGZAAM GEROOSTERD GEKRUID VARKENSBUIK (nieuw)
Ingrediënten
1-1.5 kg varkensbuik (speklap met vel aan één stuk) (ik gebruikte meer een deel van de zijkant van de varken i.p.v. de buik zelf, minder vet en meer vlees)
1 e venkelzaad
1 e korianderzaad
1 t zwarte peperkorrels
1 e verse tijmblaadjes
2 t zeezout
1-2 e olie

Bereidingswijze
1. Maak met een scherpe mes diamant vormen. Rechthoekjes van zo 4×4 cm over de vel. Let wel erop dat jij niet ook tot in het vlees zelf snijden. Jij kan natuurlijk ook de slager vragen om dit te doen. Ik koop altijd mijn varkensbuik bij de Combi en dan is het al voor gesneden.
2. Maal de venkelzaad, koriander,peperkorrels en tijm fijn in vijzel of blender. Ik heb er een koffiemolen voor.
3. Doen kruiden en specerijen mengsel in een kommetje en roer net zoveel olie erdoor tot er een smeerbare massa is.
4. Wrijf met jou vingertoppen deze mengsel in de sneden van de huid en ook over de huid zelf.
5. Laat het vlees voor 1-2 uur marineren.
6. Plaats een oven rek op een ondiepe oven braadpan en doen de varkensbuik erop met de vel kant naar boven.
7. Bak in oven voor 30 min. tot krokant bij 240*C.
8. Verlaag de temperatuur naar 170*C en giet een kopje water in de braadpan.
9. Bak verder voor 2 uur of tot jij het vlees gemakkelijk uit elkaar kunnen trekken. Als er nog geen krokant laag op de vel zitten kan jij de laatste 15 min. dit nog onder de grill zetten.
10. Snijd het vlees op de naden in plakken.

SPEKLAP MET CHINESE PADDENSTOELEN EN HOISINSAUS (nieuw)
Ingrediënten
750 g speklap aan één stuk of anders gewone speklappen
3 1/2 e olie
1 e chilisaus
1 rode peper. fijn
2 e gedroogde Chinese paddenstoelen, 20 min. in hete water geweekt van steeltjes ontdaan en in reepjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijn
1 e hete sojabonenpasta
2 e lichte Chinese sojasaus
1 e hoisinsaus of zoete sojabonenpasta

2 e tomatenpuree
2 t suiker
100 ml bouillon (dit maak jij door van de kookvocht van vlees en weekvocht van paddenstoelen in een steelpannetje aan kook te brengen met zo 30 g spekreepjes, kruimel dan een stukje kippenbouillon blokje erdoor en meng goed door)

4 lente-uitjes in diagonale stukken van 2-3 cm.
1 1/2 e droge sherry
1 1/2 t sesamolie

Bereidingswijze
1. Leg het vlees in een pan met kokend water en laat het vlees 25 min. zacht doorkoken (kook-bouillon kan weer gebruikt worden).
2. Laat vlees afkoelen en snijd het dan dwars door het magere en vette gedeelte in plakken van 2x2x4 cm.
3. Verhit olie in een pan en roerbakbak rode peper en paddenstoelen voor 1 minuut.
4. Voeg nu de knoflook, hete sojabonenpasta, Chinese sojasaus,chilisaus, hoisinsaus, tomatenpuree, suiker en bouillon toe en laat onder voortdurend roeren alles voor 30 seconden bakken.
5. Voeg het vlees erbij en roer goed door saus. Doe deksel op pan en laat geheel zachtjes koken tot saus wat dikker raak.(15 min.) keer wel een paar keer dat alle kanten van vlees in aanraking komen met saus.
6. Voeg nu de lente-uitjes, sherry en de sesamolie toe en laat alles nog een paar seconden doorkoken.

BABI TAOTJO
Ingrediënten
600 g speklappen in reepjes
2 uien, fijn
4 teentjes knoflook, fijn
250 g erwten
1 kleine prei in halve ringen gesneden
margarine
1 t zout
1/2 kop Indonesische Taotjo(verkrijgbaar bij de toko)
1 t gemberpoeder
1/2 t peper
1/2 kop sojasaus

Bereidingswijze
1. Bak vlees bruin in margarine.
2. Voeg kruiden toe en bak ze mee.
3. Voeg toe de prei, taotjo, sojasaus en precies zoveel water dat de vlees net niet eronder staat.
4. Laat mengsel gaar stoven en tot saus wat dikker is geworden.
5. Voeg erwten erbij zo 10 min. voor recept klaar is.

CHINESE WITTE WOLKEN MET SPEKLAPPEN
Bereidingswijze
500 g speklappen zonder zwoerd
2 cm. gemberwortel fijn hehakt
1 lente-uitje, fijngehakt
1 e uitgeperste knoflook
1/2 t zout
30 ml sojasaus
1 hele ster-anijs
1 e droge sherry
1 e suiker
1 t rode wijnazijn
15 ml hete peperolie
maïzena

Hete peperolie kunt u maken door olie heet te maken en 1 t cayennepeper erbij te doen en direct van vuur halen… even goed door olie roeren.

Bereidingswijze
1. Leg vlees in pan en giet er water bij tot het vlees bedekt is.
2. Breng water aan de kook en leg deksel op pan en laat inhoud een halfuurtje zachtjes koken. (aan begin vocht even afschuimen)
3. Laat het vlees dan uitlekken maar bewaar het kooknat.
4. Laat vlees wat afkoellen en snijd het dan in vliesdunne plakjes.
5. Leg de vlees dan op een warme bord en houd ze warm.
6. Doe de gember, het uitje, de knoflook, het zout, de sojasaus, de sherry, de suiker, wijnazijn en het kooknat in een pan.
7. Breng alles aan de kook en laat het geheel 5 min. zachtjes koken.
8. Zeef het vocht en verdik ietsje met maizena.
9. Doe saus over vlees en besprenkel nog even met hete peperolie.

BABI BOEMBOE TJIN
Ingrediënten
600 g speklappen of doorregen varkenslappen(zoals
nasi vlees gesneden)
100 g prei in halve dunne ringen
2 e olie
1 e ketoembar(korianderpoeder)
1/2 t kentjoer(toko)
1 1/2 t zout
4 teentjes knoflook fijn
1 ei opgeklopt met
75 ml water
1 e bloem
1 ui in halve ringen
5 kemirienoten geraspt(toko)
1/2 t gemberpoeder
1 t komijnpoeder
1/2 t peper
750 g gaar medium grote aardappel in kwarten gesneden.

Bereidingswijze
1. Meng kruiden,ui en olie door vlees (ik laat het altijd 2 uur marineren/optioneel)
2. Bak nu de vlees mengsel krokant en gaar onder de grill in een zware koekenpan.
3. Bak ondertussen aardappelen in koekenpan tot mooi goudbruin en laat op keukenpapier ontvetten.
4. Vermeng ei, water, bloem en prei mengsel met vlees in koekenpan en roerbak verder op fornuis totdat de prei gaar is en de water-ei-bloem- prei mengsel is gestold.

CHINEES OVENGEBAKKEN BUIKSPEK
Ingrediënten
1 stuk dik uitgebeend buikspek van 1,8 kg (voor lichter of zwaarder moet jij de specerijen daar volgens aanpassen)
1 1/2 e Sichuan peperkorrels
1 1/2 t zwarte peperkorrels
2 volle t Chinees vijfkruidenpoeder
3 t witte basterdsuiker

Bereidingswijze
1. Als ik buikspek koopt, vraag de slager me altijd of ik het met of zonder been wil. Mijn antwoord is dan altijd met been. Ik vind dit veels te interessant om zelf zo een stuk buikspek uit te benen. Maar ik kan me voorstellen dat jij misschien geen uitbeen mes heeft, dan vraag je gewoon de slager het even voor jou uit te benen.
2. Draai buikspek om met de vel kant naar boven. Prik de vel in met een scherpe puntige mesje zodat zo elk cm er ingeprikt worden. Let vooral erop dat het alleen door de vel en het vet ingeprikt worden en niet door het vlees.
3. Giet nu hete water over de vel en droog het erna degelijk af.
4. Keer buikspek en wrijf de vlees kaant in met specerijen mengsel. Zorg ervoor dat jij ook de zijkanten goed gewrijf.
5. Laat buikspek in koelkast voor 8 uur marineren.
6. Verwarm oven voor tot 220*C.
7. Plaatst buikspek met de vel kant naar boven op een braadslee met een rek erop zodat vlees niet de braadslee aanraken.
8. Doen water in de braadslee en bak buikspek voor 15 min. bij 220*C.
9. Erna bak jij de buikspek voor 2 1/2 uur bij 170*C en vul vocht aan in braadslee als de water op raken.
10. Verhoog nu oventemperatuur tot 230*C en bak buikspek verder voor 15 min. tot het krokant is.
11. Laat vlees 10 min. rusten en snijd vlees erna in hapklare stukken.

GEMARINEERD AZIATISCHE SPEKLAPJES MET DIPSAUS
Ingrediënten
VOOR MARINADE:
knoflookpoeder
vijfkruidenpoeder
zout
grof gemalen zwarte peper
lichte Chinese sojasaus

pindaolie of zonnebloemolie voor bakken

VOOR DIPSAUS:
pinda of zonnebloemolie
lichte Chinese sojasaus
zoete chilisaus

Bereidingswijze
1. Meng marinade ingrediënten en marineer speklapjes voor een 1/2 uur.
2. Meng alle dipsaus ingrediënten goed.
3. Bak speklappen gaar en mooi van kleur in olie. Voor op bbq word de olie al door de marinade vermengd.
4. Serveer speklapjes op en serveerschaal met de dipsaus eroverheen.

SPEKLAP, PREI, KOOLRAAP EN AARDAPPEL STOOFPOT
Ingrediënten
500 g speklap, in 5 cm stukken gesneden
1 kleine gepelde ui
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
2 prei, in 2 cm stukken gesneden
400 g geschilde koolraap (biologische), in blokjes gesneden
150 g kleine uitjes, of 5 middelgroot in stukken gesneden ui (ik gebruik sjalotjes)
700 g geschilde aardappelen, in stukken gesneden
250 ml kippenbouillon (ik gebruik groente bouillonpoeder uit Duitsland, die vind ik zo lekker) (genoeg water/bouillon zodat stoofpot voor 3/4 onder staan)
1 t zout
1/2 t zwarte peper
1 vol t aromat kruidenbouillonpoeder

Bereidingswijze
1. Prik in de ui de laurier vast met kruidnagels.
2. Doen een 1/3 (van alle groente) aardappel onder in een stoofpan, er bovenop de koolraap, dan de prei en daarop 1/3 uitjes en daarop 1/3 speklap.
3. Meng zout, peper, aromat en groentebouillonpoeder en strooi 1/3 ervan over onderste laag.
4. Herhaal nog 2 x en eindigend met vlees en laatste uitjes en specerijen mengsel.
5. Druk de hele ui met laurier en kruidnagel tussen de groente in.
6. Voeg kokend water toe aan de kant van de stoofpan zodat de specerijen niet af gewassen worden naar het onderkant van pan.
7. Breng aan kook en kook met deksel op pan voor 45-60 min.
8. Indien nodig, voegt je nu nog specerijen toe.

CHINEES GESTOOFDE VARKENSBUIK (nieuw)
Ingrediënten
500 g varkensbuik in 8-10 cm stukken gesneden, anders gewone speklapjes
1 e olie
3 lente-uitjes
3 cm verse gember , in plakjes
2 e lichte Chinese sojasaus (liefs met een lage zoutgehalte)
2 e donkere Chinese sojasaus
3 1/2 e rijstwijn of droge sherry
genoeg water om vlees volledig onder te laten staan
2 e bruine suiker (als jij van echt zoet houd, kan jij meer suiker toevoegen)

Bereidingswijze
1. Roerbak de gember en lente-ui voor 2 min. in olie.
2. Breng in een pan genoeg water aan kook zodat vlees onder zal staan.
3. Voeg gember en lente-ui bij water en kook voor 5. min. tot smaak van gember en ui erdoor smaakt.
4. Voeg nu de lichte en donkere sojasaus en de bruine suiker toe en los suiker op.
5. Doen het vlees erbij zodat het onder het vocht staan.
6. Kook zachtjes met deksel op pan voor 2 uur tot het vlees boterzacht is. Keer wel zo nu en dan het vlees om.
7. Doen vlees op serveer schaal en zeef de vocht.
8. Kook de vocht verder tot een dikke saus ontstaan.
9. Verdeel saus over vlees en serveer warm.

22 Reacties

  1. bezemsteeltje

    21 april 2013 at 09:32

    Dank je wel voor de recepten!

  2. De speklap spiraaltjes, in 1woord fantastisch lekker. De buren vroegen via facebook wat we aan het maken waren. Wat een smaken en geuren, heerlijk

  3. De vijf kruiden speklapjes waren heerlijk, de smaak was heel zacht en toch kruidig. Volgende keer ga ik wel minder olie gebruiken. Nu de rest van je lijst nog maken.
    Bedankt

  4. Hoi Deon, ik krijg er helemaal trek van! Bedankt voor deze fantastische recepten!

  5. Wat een heerlijkheden allemaal Deon. Wij eten het ook niet vaak want een van mijn talenten is: te dik worden. Toch ga ik heus het een en ander proberen want je recepten zijn té lekker. Gezellige paasdagen Hanneke

  6. ronaldvermeulen

    30 maart 2013 at 09:34

    Bedankt Deon,

    Heerlijke gerechten voor levensgenieters.

  7. Top Deon neem het van je mee .een beetje spek is nooit te versmaden Fijne paasdagen Groet Dirk

  8. Deon, hier kan ik niet tegenop hoor ! Dank je wel ! Fijne Paasdagen ! Groetjes Willeke.

  9. Wat een heerljke recepten Deon, Ik eet niet vaak speklappen maar hier zal ik zeker wat recepten van proberen. Bedankt voor het delen en ik bewaar dit artikel. Groetjes, Louise

  10. Kan niet anders zeggen dan dat het er geweldig uitziet, bedankt hiervoor.

  11. Heerlijk allemaal weer!!!
    Bedankt!!
    Fijne paasdagen allemaal!!!

  12. Hallo Dion, Het ziet er weer heerlijk uit net als al jouw andere recepten. Ik neem hem weer mee en ga dit weer uitproberen en heerlijk smullen.

  13. Hoi Deon, ziet er goed uit en neem het mee…

  14. Hey Deon, jouw artikel meegenomen, ziet er allemaal weer goed uit. Groeten Willem

  15. estherbakermans

    28 maart 2013 at 15:23

    heey deon bedankt voor jou recept mijn dochter is gek op spek dus staat met regelmaat op tafel of op de bbq nu kan ik haar verrassen met jou recepten gr esther

  16. Bedankt voor het mooie artikel,we zullen er van genieten.
    Gr.Ria

  17. Deon een pracht artikel en laat ik nou toevallig 8 verse speklappen hebben! Sommige recepten had ik al, maar ik bewaar deze, allemaal mooi bij elkaar. Jee man waar haal jij al die lappen varkensbuik vandaan? even een halve buik roosteren uit een stuk van > 2 kilo Daar valt niet tegenop te vreten, maar wel lekker, grt, Alex

  18. inekevlaskamp

    28 maart 2013 at 13:31

    Neem dit allemaal mee.Ik hou wel van spek,maar niet te veel/vaak.Dank je wel voor telkens zulke geweldige recepten.Groetjes Ineke

  19. hoi Deon Wat een mooi artikel heb je weer gemaakt. Ik ben dol op speklappen,en 1 x in de zoveel tijd ga ik mij dan ook te buiten. Koud op bruin brood met een beetje mosterd is ook altijd lekker. Bedankt groetjes Micky

  20. Deon, je bent geweldig! Wat een super artikel. Ziet er allemaal zo lekker uit. Wij zijn dol op speklappen. Maar willen ze niet te vaak eten. Nu ik dit artikel zie ga ik ze gauw weer eens maken. Af en toe even zondigen.
    Groetjes, Petra

  21. wilmiewillemse

    28 maart 2013 at 10:55

    Deon het ziet er weer heerlijk uit, en alles mooi overzichtelijk bijelkaar. Ik neem het van je mee. Bedankt voor alle moeite, groetjes Wilmie.

  22. Wat een mooi artikel, heerlijk speklappen, af en toe mag dat best.
    Ik heb al zo`n heerlijk recept van je met speklappen dat eten we regelmatig,.dat( is met steranijs)dit neem ik mee, bedankt Leon gr. Susan

Geef een reactie