Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Chutney-atjar-pickle-sambal uit een multiculturele keuken

150 recepten die passen bij Aziatische gerechten. CHUTNEY RECEPTEN

TOMATEN CHUTNEY

Ingrediënten

1 kg tomaten, ontvelt

250 g bruine suiker

250 ml bruine azijn

250 g krenten

1 e mosterd

1 e fijn gemberwortel

1 e zout

2 uien, in dunne halve ringen gesneden

1/2 -1 t cayenne peper

Bereidingswijze

1. Snijd tomaten in kleine blokjes.

2. Meng overige ingrediënten met tomaten en kookt tot gebonden mengsel. Roer wel af en toe tegen aanbrand.

3. Doen in schone flessen terwijl nog heet.

4. Laat afkoelen

PITTIGE MANGOCHUTNEY

Ingrediënten

2 half rijp mango`s, in kleine blokjes gesneden (zo 1 kilo)

2 grote uien, heel fijn

2 grote teentjes knoflook, heel fijn

2 rode pepers, zonder zaden, geel fijn

150 g blanke rozijnen

250 g, bruine suiker of lichte rietsuiker

2 t gemberpoeder

2 t kerriepoeder

1/4 t cayenne

1 vol t zout

Bereidingswijze

1. Kook alle ingrediënten voor 3/4 - 1 uur op zacht voor tot een dikke saus/chutney. Let wel dat aan het einde van kooktijd de saus niet aan de bodem vast branden. Roer met een houten lepel over bodem.

2. Als chutney nog te grote stukken bevat na koken. kan jij met een garde het nog fijner maken of voor nog een fijner chutney, kan jij dit in een keukenmachine nog gladder krijgen, maar ik verkies een chutney met iets meer structuur erin.

3. Doen hete chutney in schone potjes.

- Indiase tomatenchutney

- Tomaten chutney

- Tomaten chutney

- Tomaten chutney

- Perenchutney

- Appel chutney

- Appel chutney

- Indiase appel chutney

- Bananen chutney

- Een snelle abrikozen chutney

- Abrikozen chutney

- Droge vruchten chutney

- Chutney van verse perziken

- Rabarber chutney

- Mrs balls chutney

- Kruidenbieten chutney

- Rodepepers chutney

- Bieten atjar bieten chutney

Gerechten waarin chutney gebruikt worden

Hoofdgerechten:

- Bobotie met geelrijst

- Bobotie met appel

- Lever bobotie met appel

- Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney

- Kip met kruidensaus uit de oven

- Ananaskip

- Kippenpot met wortelen, aardappelen en champignons

- Monkey gland steak

- Biefstuk in oven gestoofd met kerriesaus

- Franse saladedressing met lamsbout

- Tonijn en broccoli schotel uit oven

- Variaties van gevulde gehaktballen

- Gemak dien de mens eenpansgerecht

- Kipfilet met een heerlijk saus

- Rode krentenkip

- Kip uit de oven met chutney perziken en honing

- Blatjang hoender

- Kip ovenschotel

- Marinade voor biefstuk, t-bone of runderfilet

- Vegetarische groentekerrie

- Aubergine en linzen kerrie

- Pilchards uit blik in oven

- Visbobotie

- Gaar gemarineerd vis

- Viskoekjes met appel en ansjovispasta

- Tonijnpastei

- Cannelloni van pannenkoeken, kippenlevers en spinazie

- Lamsvlees koftas met vijgen-dadel chutney

- Kerriebiefstuk voor bij bbq

- Kerrie worstgebak met paprika, perziken en rijst

- Doodeten worstgerecht

- Kerriegehaktschotel

- Gehaktballen

- Geurige sosaties

- Een snelle kerriegerecht

- Gehakt roly-poly

- Spaghetti bolognese

- Zuid-afrikaanse gehaktballen

- Pickelvis

- Bobotie met gember

- Chicken a la king

- Corned beef rol

Bijgerechten:

- Kippenbouten voor op bbq

- Vegetarische bonenburger

- Hamburgers met chutney

- Spareribs met chutneysaus

- Chutney aardappelen uit oven

- Gepofte aartappelen met hanchutney

- Mooie weer kippenvleugeltjes

- Varkenskarbonade in marinade van rooibostee

- Visbrood met lekkere saus

- Kippenreepjes voor tussendoor

- Tosti met kaas tomaat ui en chutney

- Gehakt roly-poly als borrelhap bij wk

- Rijst uit india

Salades:

- Rijst salade

- Warme aardappelsalade met uiensaus

- Eenvoudige aardappelsalade met chutneymayonaise

- Macaroni met veel fruit salade

- Kerrie perzikenpasta salade voor bij bbq

- Pasta salade met tomaten appels en rozijnen

- Gekruide rijstsalade

- Piesangslaa

- Eisalade

- Tonijnsalade

- Kerrie perziken pastasalade bij bbq

- Noodle en paprikasalade

Sauzen en marinades:

- Ananas dipsaus

- Specerijen yoghurt slasaus

- Bbq saus als marinade of smaakmaker

- Bbq saus voor kip

- Kerrie dipsaus

- Saus voor spareribs bij bbq

- Vleesmarinade

- Saus voor spareribs

ATJAR RECEPTEN

- Zelfgemaakte atjar tjampoer

- Perziken atjar

- Bloemkool atjar

- Komkommer atjar

- Komkommer atjar met rode pepers

- Kruidenazijn

Recepten met atjar

- Kip met ui knoflook ketjap en zoetzuur saus

- Ku lo yuk

PICKLE RECEPTEN

- Groene peper pickle

- Rode of groene pickles in azijn

- Basis zuurkool pickle

- Zoete perziken of peren pickle

- Sperziebonen Pickle

- Groente pickle

- Rode bloemkool pickles

- Wortelpickles

- Kruidenazijn

Recepten met pickels:

- Gemarineerd viskerrie

- Runvleespastei met zongedroogde tomaten en huttenkaze

- In slowcooker gestoomd chinese vis met zwarte bonen

- Indonesische nasi

- Eieren op toast met pikante tomatensaus

- Pittige paprikagehakt snack voor bij de borrel

SAMBAL RECEPTEN

- Bananen sambal

- Chinese chilisaus-sambal

- Sambal trassi

- Sambal badjak

- Sambal van tomaten

Recepten met sambal:

- Kipfilet op bbq die zo weg eten

- Gehaktballen in jus gekookt

- In slowcooker gestoomd chinese vis met zwarte bonen

- Lamsbout in heerlijk kruiderij gemarineerd

- Saté met pindasaus uit indonesië

- Sajoer taugé

- Rempé balletjes met pindasaus

- Ajam ketjap saté

- Boemboe bali ikan met garnalen

- Boemboe bali met rundvlees

- Sambal goreng boontjes met paprika

- Sambal goreng talor

- Heerlijke kippenvleugels

- Rundvlees met sperziebonen stoofpot

- Harissa

- Vis met ketjap in aluminiumfolie

- Varkenssaté met pindasaus

- Gado gado

- Loempiasaus

- Pindasoep uit ghana

- Sajoer tjampoer

- Tjap tjoy

- Babi ketjap

- Gemarineerd speklapjes

- Boemboe bali ikan

- Roergebakken varkensvlees met paddenstoelen

- Viskoekjes met appel en ansjovis pasta

Home Recepten