Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Gourmetten

Met de Kerstdagen is feestelijk en gezellig eten erg in trek.



Want wat is immers leuker dan met familie, vrienden of kennissen, ?s avonds te genieten van een lekkere maaltijd.

Daarom is waarschijnlijk gourmetten ook zo populair in deze tijd van het jaar.

Het voordeel van gourmetten is dat iedereen zelf zijn hapjes klaarmaakt.

Dus geen heen en weer geren naar de keuken.

Alle ingredienten worden van te voren op tafel gezet en het feest kan beginnen.

Varkensvlees: Varkensfiletlap, Varkensfricandeau, Varkenshaas, Hamlap, Varkensgehakt,

Slavink, Varkensoester, Varkensschnitzel, Varkenslever

Rundvlees: Biefstuk, Kogelbiefstuk, Entrecote, Ossenhaas, Tournedos, Rundergehakt, Tartaar

Kalfsvlees: Kalfsfricandeau, Kalfslap, Kalfsoester, Kalfsgehakt, Kalfsschnitzel, Kalfshaas, Kalfslever

Lamsvlees: Lamskotelet, lamsvleesshoarma, Lamsgehakt, Lamsboutlap

Vleeswaren: ham, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes

Het vlees wordt gesneden in kleine lapjes van ca. 40 gram.

Maak van gehakt en Tartaar platte hamburgertjes.

Vooral voor kinderen, zijn vleeswaren een goede keus omdat ze alleen maar opgewarmd moeten

worden en dus snel klaar zijn.

U kunt ze leuk combineren met een geklopt eitje en wat champignons of paprikareepjes.Lekker met: stukjes ui, courgette, aubergine, paprika, champignons, tomaat, kruidenboter, stokbrood, gepofte aardappels, rijst, losgeklopt ei, diverse salades en sausjes.

Ook kip doet het uitstekend bij het gourmetten. Wees alleen wel voorzichtig en kook de kipproducten voor !

Tenslotte nog wat bereidingstips:

  • Zet het apparaat op een stevige vlakke ondergrond en pas op met vlugge kinderhandjes.

  • Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is weggetrokken.

  • Bak de sausjes niet mee.(dat spettert)

  • Leg onbereid vlees op een aparte schaal en gebruik een aparte vork voor het rauwe vlees.

  • Bak varkensvlees altijd helemaal gaar.

  • Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.

  • Ga uit van 125 gram vlees per persoon, maar houdt rekening met grote eters.

    Aan te raden recepten:

  • Gourmetten met speciaal gemarineerd vlees.

  • Voordelige Gourmet voor de hele familie.

  • Voorgerechten voor bij het gourmetten.

  • Hoofdgerechten voor bij het gourmetten.

  • Nagerechten voor bij het gourmetten.

  • De laatste drie recepten zijn van Sonja13091976. Sonja, bedankt !

    Eet smakelijk en Prettige feestdagen !

    Home Recepten