Puur, natuur en eerlijk eten, dat is duur.

Een plattelandssprookje in 3 delen, over de deskundigen die zich storten op nieuwe producten als verbrede landbouw, puur eten en plattelandseconomie

Hoe het platteland weer top wordt

(Deel 3)

Een gerenommeerd cuisinier die properietaire is zit mijn zijn handen in het haar. Door de lage AEX heeft hij te weinig gasten in zijn etablissement, als dit zo door gaat dan sluit hij de tent. De horeca kent geen slimme Hasser dus geen euro voor het reconstrueren van de nering van deze keurige Haagse kok. We noemen hem Pierre.Maar geluk heeft Pierre, hij mag op televisie, want de zender is op zoek, naar een nieuwe invalshoek. Op een door hun georganiseerde netwerk borrel roept de slimme Roy; Nederland moet aan puur good food!Onze Roy krijgt de luisteraars aan zijn lippen. Dat wat uit het buitenland komt heeft te veel kilometers, bovendien spuiten ze daar maar raak. Gevaarlijk hoor regulier eten, het moet biologisch en van Hollandse grond. Weet je sbs ik kan je wel helpen en een project ontstaat. We nemen een boer die zoekt een kok. Oh nee dat is geen gok er staat een subsidiepotje voor het platteland.

We organiseren dan ook een fair zodat iedereen kan proeven dat het eten van de boer lekkerder is. We laten dan allemaal koks, koken met het eten uit de streek. Weet je wat dat eten noemen we dan streekproducten dat klinkt mooi authentiek.Een snelle marketing man gaat met al deze ideeën aan de slag. Vol verve vertelt kok Piere voor de buis over de gaven van het Hollandse platteland.

Het buitenland is niks en de kant en klare producten moeten in de ban. Terug naar de oorsprong zullen we met zijn allen gaan, traditie wordt een modewoord. Uit zijn Haagse mond klinken varkens uit de stront als een ware delicatesse. Biologisch Puur is nieuw hip.De nering van Pierre groeit gezwind, en de zenders volgen het succes van hun collega als hun nieuw bewind.

Al zappend voor de tv komt Nederland er niet onderuit, je moet goed eten, dat leer je van een echte kok. Dat eten koop je niet zomaar, maar op de boerderij, immers de melk van de koeien rechtstreeks van de wei is het summum en puur. De echte boerenkazen en een taart van oud Hollands appelras. Het kan niet plattelands genoeg zijn, want, wat is dat eten toch verfijnd.Het gaat de restaurants die puur koken beter dan die stil bleven staan, ja lezertje je raadt het al. Heel Nederland gaat aan het Hollands boeren eten. Want dat willen we allemaal. Maar de enkele boerderijen op het platteland moeten nu op en top produceren, grote schaarste dreigt voor puur good food de nering van de boerderijen zijn succesvol en leveren voldoende op. De AEX stijgt ook weer langzaam naar de top. Geen luxe zonder problemen. Wat doen we aan ons productie tekort. Weet je wat roept een boer we bouwen een kippenflat en stapelen de appelbomen op.EindeDit verhaal is zonder bedoeld moraal, gebaseerd op fictie met een fractie van de werkelijkheid. De gebruikte namen zijn toeval, als er iets niet helemaal klopt, dan is dat helemaal juist.