Natuurlijk kunt u zonder dat uw keuken vol staat met keukengerei lekkere cakes bakken. Maar er zijn een paar kleine hulpmiddelen die het bakken een stuk makkelijker maken en waarmee zelfs de mooiste taarten prachtig lukken. Taarsnijder.

Om een hoge taart van biscuitdeeg in meerdere lagen te verdelen, kunt u een lang mes of een speciale taartsnijdeer gebruiken. U kunt de taart op de gewenste hoogte rondom met een mes licht insnijden. Vervolgens een lange, sterke draad om de taart leggen, de uiteinde kruislings door de taart trekken.

Taartring.

De taartring is een praktisch hulpmiddel voor ronde en rechthoekige taarten, die bijvoorbeeld bestaan uit meerdere lagen met creme er tussen en die toch een gladde gelijkmatige zijkant moeten hebben. Taartringen zijn in grootte verstelbaar en daardoor veelzijdig in gebruik.
Ze zijn verkrijgbaar in plastic en in metalen uitvoering. De metalen zijn wel wat duurder maar ook degelijker.

Au-bain-mariepan.

Een ?waterbadpan?is zeer gescchikt voor het kloppen van cremes die geen grote hitte verdragen. U kunt hierin ook heel goed couverture of chocolade laten smelten. De pan bestaat uit twee lagen en de tussenruimte wordt gevuld met water.

Spuitzak.

Voor fraaie garnering is een spuitzak vrijwel onmisbaar. De spuitzak kan met een gladde of een stervormige spuitmond van verschillende formaten worden gebruikt. Als u vaak en graag met een spuitzak werkt, kunt u het beste een goede spuitzak van stevig materiaal met roestvrijstalen spuitmondjes aan schaffen. Er zijn natuurlijk ook heel eenvoudige en goedkopere spuitzakken verkrijgbaar die goed genoeg ziijn om af en toe te gebruiken. De spuitmonden van deze goedkope spuitzakken zijn meestal van plastic en zeer breekbaar.

Deegroller.

Om deeg uit te rollen en overal even dik of dun te krijgen, heeft u beslist een deegroller nodig. Gewone deegrollers hebben aan beide uiteinde een handvat. Er bestaan echter ook kleine rollers met een staafhandvat. Met deze rollers kunt u het deeg direct op een bakblik tot aan de rand uitrollen. Over het algemeen geldt: hoe zwaarder een deegroller is, des te makkelijker het is om het deeg ermee uit te rollen. Deegrollers van marmer zijn bijzonder geschikt voor marsepein of zanddeeg; ze blijven koel en het deeg plakt er niet zo snel aan vast.

Glaceermes.

Met een lang, vlak glaceermes kunt u grote taarten probleemloos omkeren en koekjes makkelijk van het bakbllik steken. Een glaceermes is ook heel handig voor het gladstrijken van beslag, crreme en glazuur. Het lemmet moet van roestvij staal zijn en in het heft zijn verankerd.

Deegradertje.

Met deze kleine radertjes kunt u deegreepjes heel precies recht of gekarteld afsnijden. Ze zijn tevens een goed hulpmiddel voor het bereiden van zelf gemaakte pasta.

Deegkrabber

Met deze klleine plastic deegkrabber kunt u deeg uit de belagkom scchepen en op het bakblik of in de bakvorm gladstrijken. Deze krabbers zijn ook geschikt voor het aanbrengen van gelijkmatige slagroom- of creme randen op taarten.